Agritime
Image default
Landbouw Diensten

Het taboe van plastische chirurgie

Elke grens heeft een taboe. Door afgelopen decennia heen zijn verschillende grenzen verlegd en taboes opengebroken. Uiteindelijk werd er van mensen op de TV verwacht dat ze er representatief uit zouden zien. Eén van de manieren om dit te bereiken is door plastische chirurgie.

Jarenlang is plastische chirurgie een taboe geweest om verschillende redenen. Want het is niet leuk om niet met je eigen lichaam te komen maar met een lichaam dat is aangepast om representatiever over te komen. We weten allemaal de negatieve voorbeelden en kunnen er allemaal over meepraten. Soms gaat plastische chirurgie niet helemaal goed, waardoor mensen er op achteruit gaan in plaats van er op vooruit gaan.

Als mensen plastisch chirurgie doen gaan anderen er op letten wat er niet natuurlijk aan de persoon is. Dit is niet de situatie die je wilt hebben. Alleen als er groot draagvlak is voor plastische chirurgie maakt het niet uit als je het doet en kan je er rustig over praten.

Inmiddels is er een veel groter draagvlak voor plastische chirurgie en schamen mensen zich er veel minder voor als ze het gedaan hebben. Plastische chirurgie is echter nog steeds een taboe, het is nog steeds moeilijk om er over te praten. Vaak om de aandacht die je ervoor krijgt. Mensen vinden het in eerste instantie raar en letten er dan ook sneller op.

Toch zal het niet lang meer duren voordat er zoveel draagvlak is dat een ooglidcorrectie bovenoogleden gedaan kan worden zonder dat mensen dit hoeven uit te leggen. En het zal ook niet lang meer duren voordat vrouwen hun borstvergroten zonder dat anderen dit raar vinden. De volgende stap is dan voor de mannen. Er zijn nog niet veel mannen die plastische chirurgie doen. Toch wordt dit ook onder mannen gedaan en dan met name dingen als borstverkleining of botox tegen zweten.

http://faceland.nl/