Agritime
Image default
Landbouw Diensten

Voer voor allergische honden

Net zoals mensen, kunnen honden ook voor allerlei verschillende dingen allergisch zijn. Bij honden is het dan meestal zo dat ze een allergische reactie vertonen op een bepaald soort eiwit dat in hun hondenvoer zit. Als je denkt dat jouw hond een allergie heeft, dan is het tijd voor een hypoallergeen hondenvoer. Dit is een dieet waarin er geen bestanddelen in zitten waar jouw hond juist allergisch voor is. Zo hoeft je hond zich niet meer ziek te voelen en kan hij of zij weer vrolijk rondspringen.

 

Maar wat zit er dan eigenlijk in een hypoallergeen dieet voor honden? In ieder geval zit er in een dergelijk dieet maar één soort eiwit. Eiwitten zitten in verschillende dingen die honden eten, bijvoorbeeld vlees, eieren of producten die gemaakt zijn van soja. Wanneer je een goed dieet voor je hond samenstelt, zorg je er voor dat er één soort eiwit in het eten zit, en dat die eiwitbron dan een bron is die je normaal gesproken niet aan je hond zou geven. Want, als een hond iets nog nooit heeft gegeten, dan kan hij of zij er natuurlijk ook niet allergisch voor zijn. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan lamsvlees, dat is niet echt iets waarbij je gelijk aan hondenvoer denkt. Daarom is dat ook een hypoallergeen product voor honden, het is dan ook verwerkt in heel veel verschillende hondendiëten. Maar nu worden er ook andere soorten vlees gebruikt, bijvoorbeeld geitenvlees, eendenvlees of zelfs struisvogelvlees.

 

Als het neerkomt op hypoallergene hondenvoeding, heb je eigenlijk twee keuzes. Of je kookt het dieet zelf voor je hond, of je kiest voor een dieet uit blik. Als je gaat voor een zelf gekookt dieet, dan kan je zelf bijvoorbeeld geitenvlees kopen en koken. Het is lekker om daar dan voor de koolhydraten bijvoorbeeld rijst of pasta bij te doen. In één keer heel veel koken is natuurlijk het meest efficiënt, en dan kan je het invriezen.

https://www.economy.nl/