Agritime
Image default
Landbouw Diensten

3 Tips voor mensen die niet van tuinieren houden!

Het is eindelijk zomer en dat betekent dat we weer lekker de tuin in kunnen. Je wilt natuurlijk lekker kunnen relaxen in de tuin met je vrienden, maar je hebt geen tijd en zin om de tuin op orde te maken. Heb je een hekel aan tuinieren? Maar wil je wel dat de tuin er een beetje representatief uitziet wanneer er bezoek langs komt? Lees snel verder, want wij hebben 3 praktische tips voor iedereen die niet houdt van tuinieren.

 

Blijf weg van gras!

Gras kost veel tijd en moet goed worden bijgehouden. Niet erg handig dus als je niet van tuinieren houdt, want als je het gras niet maait dan ziet de gehele tuin er al snel onverzorgd uit. Ook biedt gras de kans voor vele soorten onkruid en daar heb je natuurlijk al helemaal geen zin in. Onze tip is dus om tegels van steen te leggen. Dit creëert een moderne en natuurlijke look in de tuin. Ook heb je hier weinig tot geen onderhoud aan, maar ziet het er wel altijd strak en verzorgd uit. Dit komt omdat de stenen een dominante factor in de tuin zullen vormen.  

 

Toch een beetje groen

 

Een tuin is natuurlijk geen tuin zonder groen. Ook als je niet van tuinieren houdt zijn er verschillende opties om toch een beetje groen in de tuin te creëren. Sommige planten die zijn gewoon het hele jaar door groen, en hoef je dus niet te verwijderen of wieden. Dat kost je dus helemaal geen tijd! Daarnaast kun je ook planten en bloemen in potten nemen, super makkelijk en snel voor elkaar! Planten in potten zijn de oplossing voor de luie tuinier. Het vergt weinig tijd, maar voegt veel sfeer toe. Ideaal dus!

Een terras met overkapping

 

Wil je nou echt optimaal kunnen genieten van je tuin? Dan is een terras met overkapping misschien wel wat voor jou. Hier komt eigenlijk helemaal geen tuinieren bij kijken, en toch kun je met deze tip het hele jaar lekker in de tuin chillen! Door een schuifpui aan te schaffen creëer je een echt tuinkamertje waar je het hele jaar van kan genieten. Met schuifpuien ben je afschermt van wind, kou en regen en kun je ongeacht het seizoen lekker in de tuin zitten, vrienden uitnodigen of een feestje geven. Met een lekkere grote loungebank en terrasheater maak je het natuurlijk helemaal af!