Agritime
Image default
Zakelijk

Tips bij puinzakken kiezen

Als je grote hoeveelheden puin moet afvoeren dan wordt er vaak gebruik gemaakt van een stortkoker om spullen in een container af te voeren. Een andere manier is het gebruik van puinzakken voor de afvoer van het afval. Dat kan je een container besparen en dat kan best wel veel schelen in de kosten. Als je de zakken gebruikt voor het afvoeren van puin via een stortkoker zorg je daarmee voor een langere levensduur van de koker. Je kunt de modellen gebruiken voor allerlei toepassingen. In dit artikel geven we je allerlei slimme tips voor het gebruik van zakken om puin snel en efficiënt af te voeren.

Afval scheiden

Als je verschillende soorten afval uit elkaar moet houden dan kan het handig zijn om puinzakken te gebruiken. Stel dat je een tuin aan het renoveren bent dan kun je verschillende zakken gebruiken voor de afvoer van bomen en planten en de afvoer van andere spullen die uit de tuin komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de resten van een betonnen muurtje of stenen die je niet meer gaat gebruiken. Als je afval scheidt maak je het afvoeren van het afval veel makkelijker. Zo zorg je ervoor dat je snel het puin geruimd hebt.

Kies voor goede kwaliteit puinzakken

Bij de keuze van de puinzakken is het belangrijk dat je kiest voor de juiste kwaliteit. Elke zak heeft een bepaald draagvermogen en het ene materiaal is steviger dan het andere. Zorg er dan ook altijd voor dat je de juiste zak kiest voor je klus. Bouwzakken zijn zakken waarvan je zeker weet dat ze stevig zijn en niet snel kapot gaan. Dat voorkomt een hoop ellende bij het afvoeren van het materiaal. Een gescheurde zak geeft een hoop gedoe. Een stevige zak geeft een hoop gemak.

Soorten en maten

De puinzakken zijn te krijgen in allerlei soorten en maten. Als je houtresten wilt afvoeren heb je een andere zak nodig dan wanneer je bijvoorbeeld bakstenen wilt opruimen. Een zak van polypropyleen is geweven en daardoor erg stevig. Deze zakken kunnen tot wel 50 kg aan gewicht moeiteloos dragen. Plastic zakken zijn stevig doordat ze van dik materiaal gemaakt zijn. Kijk altijd goed welke zak het meest geschikt is voor jouw klus. Naast verschillende materialen zijn de zakken ook in verschillende maten te krijgen. Heb je een klein klusje? Dan gebruik je een kleine zak. Bij een grotere klus hoort een grote zak. 

Toepassingen puinzakken

Een groot voordeel van puinzakken is dat ze makkelijk te verplaatsen zijn en dat je ze goed kunt vervoeren. Daarom kiezen mensen vaak voor deze exemplaren in plaats van een container. Je kunt ze gebruiken voor het verzamelen en scheiden van sloopafval. Je zet ze bij de plek waar je bezig bent en kunt meteen al het afval opruimen. Daarnaast zijn ze handig te gebruiken als je je tuin flink onder handen neemt. Je kunt de zakken zelfs creatief gebruiken. Als je kiest voor de kleinere maten staan ze heel creatief als mooie plantenbak.