Agritime
Image default
Zakelijk

De voor- en nadelen van een opslagcontainer

Veel bedrijven en particulieren kiezen om verschillende redenen voor een opslagcontainers te gebruiken. Met alles zijn er zo zijn voordelen en nadelen en het is een goed om van beide op de hoogte te zijn. Een opslagruimte huren kan bij Spapens Verhuur. Zij verhuren de beste opslagcontainer voor een scherpe prijs.

De voordelen van een metalen opslagcontainer

Metalen container zijn herbruikbaar en passen mooi in het plan van duurzamer leven. Een container kan je gemakkelijk huren of kopen en het dan zelf ombouwen zodat al jouw spullen er veilig in opgeborgen kunnen worden. Als je een goed geïsoleerde container hebt en die leuk ingericht is en een likje verf geeft kan dit een superleuk huisje worden. Naast dat je dus spullen er in op kan slaan kan je er dus ook je eigen plekje van maken. Je kan de opslagcontainer ook gebruiken als een chillplek. Een opslagcontainer wordt veel gebruikt door bedrijven om daar hun bouwmateriaal in op te slaan, tegen bescherming van regen en diefstal. Als particulier kan je het ook gebruiken als opberg plek, bijvoorbeeld je kerstspullen of je tuinspullen die in de winter naar binnen moeten. Tijdens de wintermaanden is een gesloten container ook een geschikte opslagplaats. 

Een nadeel aan een metalen opslagcontainer

Het verplaatsen van een opslagcontainer doe je niet zomaar, het is te zwaar om te tillen. Ze zijn zo zwaar omdat de containers van metaal gemaakt zijn. Om een container te verplaatsen heb je hefwerktuigen nodig. Heb je nog spullen in de container dan is de container nog zwaarder en wordt het verplaatsen van de opslagcontainer nog zwaarder. Naast dit roest metaal snel bij blootstelling aan vocht. Op eigen terrein mag je altijd zonder vergunning een container plaatsen. Komt de container op gemeentegrond, dan gelden de regels die de gemeente stelt. Wil je een container plaatsen op een parkeervak, de stoep of op de straat? Dan moet je hier eerst een vergunning voor aanvragen. 

Duurzaamheid

Metalen containers zijn zeer duurzaam. Zij zijn gemaakt van metaal en kan makkelijk en vaker verplaatst worden zonder aanzienlijke externe schade te lijden. Zolang je niet probeert items op te slaan die zwaarder zijn dan de container aankan. Houd rekening met de opgegeven opslagcapaciteit van container. De duurzaamheid van metalen containers maakt ze ook veiliger dan een container van plastic. Het is erg moeilijk voor potentiële dieven om containers gemaakt met metalen te breken. In de meeste gevallen is het onmogelijk om metalen containers te breken met gewoon gereedschap. Dit is de reden waarom mensen de voorkeur geven aan het importeren van goederen in goed verzegelde metalen containers die zijn beveiligd met sterke metalen sloten. Ze bieden veel veiligheid.