Agritime
Image default
Landbouw Machines

Je tuin onderhouden in September

Wanneer we onze tuin regelmatig onderhouden zullen we precies weten wat je iedere maand moet doen om de tuin in optimale conditie te behouden. Ook voor de huidige maand september zijn er specifieke onderwerpen die de aandacht verdienen. In dit artikel meer informatie over dit tuinonderhoud voor de maand September.

Tuinonderhoud in September

Ten eerste kunt u in september prima gras inzaaien. Wanneer het gras toch wat kale plekken heeft gekregen door te veel zon in de zomer is dit het moment om hier nog wat aan te doen voor de winter invalt. Het gebruik van bodemverbeteraars voor bemesting is hierbij zeker aan te bevelen en begin alvast met het gras minder kort te maaien aangezien de groei verminderd is. Omdat er vooral in het najaar behoorlijke regen en stormen kunnen zijn is het verstandig uw planten goed te ondersteunen. Ook zijn er nog veel bloemen die in september doorbloeien en zorg ervoor dat deze bloemen ook nog wat extra meststof krijgen. Wanneer u hagen in de tin heeft staan is het goed om hier nog een extra laagje compost tegenaan te brengen. Ook is september een prima maand voor nieuwe beplanting te plaatsen die natuurlijk ook direct goed bemest moeten worden.

Snoeiwerk in September

Eigenlijk is de maand September een prima maand om te snoeien en te zorgen dat uw tuin strak de winterperiode ingaat. Uitgebloeide bloemen kunnen nu met een snoeischaar eenvoudig worden verwijderd. Denk hierbij aan de hortensia bloemen die u uit de plant kunt snoeien. Ook de bloemen van bijvoorbeeld de rozen en andere eenjarige zomerbloeiers kunnen verwijderd worden. Kuipplanten en lavendel is in de maand september prima te snoeien en ook is de meeste groei wel uit uw hagen en kunt u ze juist nu prima snoeien. Voor de vijver is het belangrijk dat u alle dode planten ver terugsnoeid m zo verotting te voorkomen.