Agritime
Image default
Landbouw Machines

Hoe houd je je boerenlandschap strak?

Bewoners van een boerderij, of toekomstige bewoners zullen zich ongetwijfeld wel eens afvragen: Hoe houdt ik mijn nobele landschap strak en netjes? Veel boerderijen optimaliseren dit proces niet en dat is zonde. Gelukkig hebben wij wat tips voor de boerenpummels onder ons. Je hebt een paar stukken gereedschap nodig. We hebben onder andere een silage klem, een veldspuit en een Eg nodig. De Eg wordt gebruikt om onkruid te bestrijden. De veldspuit bestrijdt ongewenste zaken in onze gewassen en de Silage is voor algemene werkzaamheden.

Regelmaat

Dit proces zal elke twee of drie maanden herhaald moeten en het zal je een prachtig resultaat geven. Tevens zal je grond ook vruchtbaarder worden. Dit proces zal ongeveer per eker een dag in beslag nemen. Het is even aanpoten, maar dan heb je ook wat! Je begint de routine dan ook de Eg aan te sluiten en ritje door je gehele landschap te maken. Hierdoor verwijder je vrijwel al het groffe onkruid wat in je grond zit. Hierna ga je je grond bemesten met de veldspuit. Ga niet zomaar over je land strooien, maar ga stapsgewijs elk plekje af.Nu is het tijd om de silage erbij te pakken. Sluit hem aan en maak een paar ritjes over het landschap om het volledig strak te krijgen.

Vruchtbare grond

Dat je landbouwgrond nu een stuk vruchtbaarder geworden is, is een feit. Helaas zijn de machines die hierbij horen vaak wel erg duur. maar vrees niet! Wij hebben een reddende hulpmiddel voor je gevonden. Wij zijn verschillende landbouwbedrijven afgegaan en we hebben gekeken welk bedrijf de machines verkoopt met de beste prijs-kwaliteits verhouding. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat de landbouwmachines van Marmet het beste resultaat leveren voor een scherp prijsje.