Agritime
Image default
Landbouw Machines

Hoe realiseer je kiemremming aardappelen?

Als je wel eens kookt herken je het onderstaande probleem heel goed. Je koopt een zak aardappelen omdat je denkt dat je hier wel een tijdje mee vooruit kan, maar als je de zak een tijdje in je kelder of iets dergelijks hebt liggen ontstaan er allemaal kiemen op de aardappelen. Er zijn manieren om deze kiemen te voorkomen, wat natuurlijk wel heel handig is. Je wil namelijk geen volle prijs betalen voor aardappelen die je uiteindelijk niet eens kunt eten. In deze blog lees je hoe je kiemremming van aardappelen het best kunt realiseren.

Wat zijn manieren om kiemen te voorkomen?

Er zijn dus diverse systemen en manieren om kiemen op je aardappelen te voorkomen. De 2 meest gebruikte hebben wij voor je opgeschreven in de onderstaande tekst. Deze manier zijn namelijk:

  • Kiemremming middelen
  • Het in een geschikte ruimte opbergen

Je hebt diverse kiemremmingsmiddelen. Er wordt een bepaalde spray over de aardappelen heen gespoten waardoor ervoor wordt gezorgd dat er geen kiemen op groeien.

De 2e methode is dus om het in een geschikte ruimte op te bergen. Het is in ieder geval aan te raden om de aardappelen in een donkere en koele plaats te bewaren. Hiertussen zou je ook nog een appel kunnen leggen. Houd de aardappelen niet in de zak, maar zorg dat ze bijvoorbeeld in een houten kistje liggen. Dit mag ook karton zijn.

Waar kan ik middelen voor kiemremming van aardappelen kopen?

Je kunt deze middelen altijd vinden in een tuincentrum of iets dergelijks. Natuurlijk zijn ze ook te vinden op het internet. Er zijn talloze middelen van verschillende fabrikanten op de markt en deze willen je zeker helpen. Voor het geval dat je vragen hebt over een kiemremmingsmiddel kun je ook bij deze opties terecht. Zij zullen je alle informatie geven die je eventueel nodig zult hebben.

https://www.tolsmagrisnich.com/nl/kiemremming-aardappelen/