Agritime
Image default
Gezondheid

Incontinentiemateriaal kopen, wat moet je weten?

Voor veel mensen geldt dat ze in de praktijk geconfronteerd worden met incontinentie. Het spreekt voor zich dat dit ontzettend vervelend is. Gelukkig is er door de jaren heen op de markt heel wat incontinentiemateriaal verschenen welke ervoor kan zorgen dat het leven van mensen met deze aandoening een flink stuk eenvoudiger kan worden gemaakt. Dit gezegd hebbende is het voor veel mensen tegelijkertijd ook zo dat ze door het grote aanbod door de bomen het bos niet meer zien. Geldt dat ook voor jou? Dan dien je vooral goed de onderstaande informatie door te nemen.

Wat zijn de belangrijkste eisen waar dit materiaal aan moet voldoen?

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je bij het kopen van bepaald incontinentiemateriaal rekening dient te houden met tal van belangrijke eisen. In eerste instantie is het van belang dat hetgeen waar je gebrui k van maakt een zekere mate aan comfort weet te bieden. Dit is van belang omdat je natuurlijk niet elke dag de hele dag door geconfronteerd wil worden met een gebrek aan comfort. Dat is echter niet alles. Voor vrouwen (en mannen) die gebruik moeten maken van bepaalde incontinentiematerialen geldt namelijk in de praktijk uiteraard eveneens dat ze willen verzekerd zijn van een zo optimaal mogelijke veiligheid. Omwille van deze reden wordt er vaak vooral gekeken in de richting van het zeer veilige en gerenommeerde merk Tena. 

Let op de verschillende soorten incontinentiemateriaal

Bij incontinentiemateriaal kopen zal je tot de vaststelling komen dat er een keuze kan worden gemaakt uit een behoorlijk aantal verschillende mogelijkheden. We kunnen wat dit betreft een onderscheid maken tussen zaken zoals bijvoorbeeld:

  1. Inlegkruisjes;

  2. Discrete verbanden;

  3. Lady Pants;

Voor de bovenstaande drie verschillende soorten incontinentiematerialen geldt dat ze uiteraard in het leven zijn geroepen voor vrouwen. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook zeker allerhande materialen bestaan voor mannen. Daarover echter in het onderstaande stukje nog meer. 

Zorg er in ieder geval bij het kopen van incontinentiemateriaal altijd voor dat je rekening houdt met de ernst van de situatie. Er kan namelijk zowel sprake zijn van lichte, matige als zware incontinentie. Voor lichte of matige incontinentie geldt dat er sprake is van andere incontinentiematerialen die worden aanbevolen dan bij hevige incontinentie. Dat spreekt voor zich. Ga dus altijd na welk materiaal het beste past bij de situatie in kwestie. 

Zowel verkrijgbaar voor mannen als voor vrouwen

Wanneer we het hebben over incontinentiemateriaal zal er in het merendeel van de gevallen vastgesteld kunnen worden dat het gaat om materialen voor vrouwen. Dit gezegd hebbende is dat zeker niet altijd het geval, integendeel. We staan er vaak te weinig bij stil, maar ook voor mannen geldt uiteraard dat ze met incontinentie geconfronteerd kunnen worden. Voor hen zijn er verschillende materialen op de markt terug te vinden die ervoor kunnen zorgen dat de impact van deze aandoening op het leven zo beperkt mogelijk kan worden gehouden. In het bijzonder voor het aanbod van Tena Men geldt dat ze er bekend om staat over een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding te beschikken. Dit incontinentiemateriaal moet je dan ook zeker ontdekken.