Agritime
Image default
Financieel

Voordelen van een nieuwe website

Een website is een must-have voor elke onderneming. Zo ben je te allen tijde online zichtbaar voor alle potentiële klanten. Een website hebben is één ding, maar als die verouderd is, zal hij ook niet meer aan de hedendaagse vereisten voldoen en dus ook niet goed scoren in de zoekmachine. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn van een nieuwe website te laten maken.

Voordelen van een nieuwe website

Er zijn tal van voordelen om als onderneming een nieuwe website te laten bouwen. Zo ben je altijd online zichtbaar voor je klanten en kom je ook geloofwaardig over als bedrijf. Bovendien is de informatie die je op jouw website plaatst 24 op 7 beschikbaar voor iedereen. Daarnaast zal het bereik van jouw bedrijf flink stijgen, zeker via online kanalen. Met de juiste domeinnaam zullen online gebruikers jouw bedrijf probleemloos kunnen terugvinden. Ook kan jij jouw onderneming op een heel toegankelijke manier voorstellen zodat alle bestaande en potentiële klanten je boodschap ontvangen.

Hoe ziet een verouderde website eruit?

Nu je de voordelen van een nieuwe website kent, is het ook handig om te weten of jouw website misschien aan deze vernieuwing toe is. Hier vind je een aantal indicaties van een gedateerde website:

verouderd design

Wat een aantal jaar geleden waarschijnlijk in de mode was, kan nu al achterhaald zijn. Felle kleuren of donkere vlakken zijn bijvoorbeeld niet meer van deze tijd. Een strak en overzichtelijk design met veel witruimte en titels zijn de dag van vandaag helemaal in.

Weinig bezoekers

Jouw website staat online, maar je merkt dat er weinig bezoekers op afkomen. Dit kan een teken zijn dat jouw website niet helemaal in de smaak valt. Een niet volledig functionele website kan één van de oorzaken zijn.

Trage website

Niemand wil graag lang wachten als je doorheen een website navigeert. Als jouw website traag is, zal je automatisch minder bezoekers aantrekken.

Niet zichtbaar in Google

Als je hoog staat in de zoekresultaten van Google zullen meer bezoekers jouw website terugvinden. De kunst daarbij is om op de juiste zoektermen in de resultaten te verschijnen. Omgekeerd zullen weinig tot geen internetgebruikers op jouw website terechtkomen als je bijvoorbeeld op de tweede pagina staat. Als dit het geval is, kan dit een indicatie zijn dat je de verkeerde zoekwoorden hebt geselecteerd.

Online experts

Een nieuwe website laten maken is natuurlijk iets dat je beter laat doen door professionals. Zij weten perfect hoe ze alle voorgaande zaken moeten aanpakken en uitvoeren. Zij zullen ervoor zorgen dat jouw onderneming voor alle online gebruikers zichtbaar wordt.