Agritime
Image default
Financieel

Wat is een krediet simulatie?

Een krediet is een kapitaal, in de meeste gevallen is het geld dat aan iemand is verstrekt. Dit kapitaal dient wel binnen een afgesproken termijn terug betaald te worden. Krediet is eigenlijk een economisch woord voor een lening. Een krediet simulatie is dus eigenlijk een plan voor hoe je een lening gaat terug betalen aan de persoon of het bedrijf die je het geld verstrekt.

 

Voordelen van een simulatie

Wanneer je een simulatie maakt heeft dit veel voordelen. Dit hoeft niet alleen met krediet te maken te hebben. Dit kan ook te maken hebben met dingen in je dagelijkse leven. Met een simulatie weet je waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Een simulatie kan handig zijn bij bijvoorbeeld een krediet. Zo weet je hoeveel geld je kan lenen en hoelang je erover doet om het geld terug te betalen.

 

Wanneer maak je gebruik van een lening?

Wanneer je gebruik maakt van een lening, is dit meestal omdat je iets wilt kopen of betalen, maar daar op het moment nog niet het geld voor hebt. Door middel van een lening kun je sneller aan het geld komen dat je op dat moment nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aanbouw van je tuin. Wanneer je je tuin wilt vergroten komen hier een hoop kosten bij kijken. Je zult een taxateur moeten laten komen om het kostenplaatje te berekenen. De taxateur moet je uiteraard ook betalen en zo komen er steeds kosten bij die je van tevoren waarschijnlijk over het hoofd hebt gezien. Om toch de kosten te kunnen dekken van de vergroting van je tuin kun je een lening afsluiten. Een lening dien je altijd terug te betalen in termijnen. Je kunt geen geld lenen zonder dat er zekerheid is dat je het bedrag ook terug kunt betalen.

 

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/