Agritime
Image default
Woning en Tuin

De 5 meest geschikte dakramen voor jouw woning!

Dakramen, ze zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt dakramen van bekende merken als Velux en Fakro. De kosten voor het plaatsen van een dakraam lopen erg uiteen. Voor iedereen is wel een geschikt dakraam te vinden. Hieronder bespreken we kort de voor- en nadelen van vijf verschillende soorten dakramen;

 

  • Vast dakraam

  • Tuimelvenster dakraam

  • Valraam

  • Uitstap dakraam

  • Balkonvenster dakraam

 

Een vast dakraam, de goedkoopste optie

Het grootste voordeel van een vast dakraam is de prijs. Doordat het raam niet geopend kan worden scheelt dit in de kosten. Daarnaast is een vast dakraam de voordeligste optie om lichtinval in je kamer te verbeteren.

De bekendste van allen, een tuimelvenster

Dit is het raamtype die de meeste mensen hebben. Dit raam kenmerkt zich door zijn ruimtebesparende eigenschappen. Een tuimelvenster kan 180 graden geopend worden. Daarnaast zit er vaak een ventilatierooster aan de bovenzijde van het raam. Zo ventileer je de kamer, zonder het raam daadwerkelijk open te zetten. 

 

Een ander voordeel van dit type dakraam is dat deze gemakkelijk te onderhouden is. Doordat je het raam 180 graden kunt draaien, is deze eenvoudig schoon te maken. Enig nadeel van dit type dakraam is dat deze slechts op één manier geopend kan worden.

Panoramisch uitzicht met een valraam

Valramen kenmerken zich doordat de scharnieren zich aan de bovenzijde van het raam bevinden. Dankzij deze techniek kan je raam in een hoek van 45 graden geopend worden. Je hebt met dit raam zelf de keuze of je dit dakraam naar binnen of buiten opent. Dit type dakraam beschikt in de meeste gevallen ook over een ventilatierooster.

 

Stap je dak op met een uitstap dakraam

Ja je leest het goed. Met dit dakraam stap je gemakkelijk uit je raam. De ramen zijn zowel te plaatsen op hellende als platte daken. Je opent het raam eenvoudig en kunt gemakkelijk uit je raam stappen. Maak je geen zorgen dat je raam dicht valt als jij op het dak staat. Dankzij een gasveer mechanisme is dit niet mogelijk. In tegenstelling tot tuimelvensters en val dakramen open je dit raam via de zijkant(en). 

Het beste van twee werelden, een balkonvenster dakraam

Wegdromen op je balkon met een lekker wijntje in je hand. Een balkonvenster dakraam maakt de ruimte waar deze geplaatst wordt stukken groter. Sterker nog, je krijgt er een stuk kamer bij als je het raam opent. Open je raam en er gaat een wereld voor je open.

 

Onze tip! Lees je vooraf goed in en ontdek de verschillende mogelijkheden voor je dakraam. Onze dakdekkers staan voor je klaar.