Agritime
Image default
Woning en Tuin

Ondervloer voor parket: dit zijn de voordelen

Wil jij graag een parketvloer plaatsen? Vergeet dan niet eerst een ondervloer voor parket neer te leggen. Het lijkt misschien alleen maar extra werk en tijd te kosten, maar uiteindelijk profiteer je hier optimaal van. Benieuwd naar de voordelen van een ondervloer voor parket? Hier lees je ze allemaal en ontdek je waarom het voor jou aantrekkelijk is om eerst een goede ondervloer te plaatsen.

1: Egaliseren van de ondergrond

Een ondervloer zorgt er in de eerste plaats voor dat een parket er netjes bij komt te liggen. Want als je deze direct op een ondergrond legt, dan zul je de oneffenheden ook in je parket gaan zien. Door eerst een ondervloer te leggen egaliseer je de ondergrond en ligt het parket er veel mooier en strakker bij.

2: Geluid absorberen en isoleren

Een goede ondervloer voor parket zorgt ervoor dat geluid een stuk beter wordt geabsorbeerd. Ideaal voor appartementen en woningen met verdiepingen. Daarnaast zorgt de vloer ook voor een beter warmte-isolatie en voelt de vloer een stuk minder koud aan. Dit brengt uiteindelijk ook weer lagere stookkosten met zich mee.

3: Geen last van optrekkend vocht

Optrekkend vocht is verleden tijd met het gebruik van een goede ondervloer. Een ondervloer heeft vochtwerende eigenschappen maar is het beste te gebruiken in combinatie met een dampdichte folie. Zo maakt optrekkend vocht geen schijn van kans.

4: Ervaar meer comfort

Het plaatsen van een ondervloer voor parket zal voor veel meer comfort zorgen. De vloer loopt een stuk minder hard, is minder koud en vermindert geluid. Er zijn genoeg speciale soorten ondervloeren voor parket waar je gebruik van kunt maken.

https://www.ondervloershop.com