Agritime
Image default
Woning en Tuin

Dakvensters en raamdecoratie

Velux Dakvensters zijn ramen die in je dak zitten. Het kan gaan om een partij aan verschillende ramen of simpelweg één raam. Er zijn allerlei formaten en mogelijkheden voor dakvensters. Zo kun je ze bedienen met een afstandsbediening en zelfs de elektra op zonne-energie kiezen bijvoorbeeld. Ook het glas en de afmetingen en het aantal ramen kun je zelf bepalen. Meestal worden dakvensters in schuine daken geplaatst. Je hebt dan een dakraam of bij meerdere dakramen een daglichtsysteem.

Rol- en plisségordijnen

Je kunt je voorstellen dat bij zo’n schuin raam het lastig is om goede raamdecoratie te vinden. Daarom zijn er speciale rolgordijnen en plisségordijnen die voor dit soort ramen geschikt zijn. Wanneer je kiest voor verduisterende gordijnen, komt er echt geen licht meer binnen als deze dicht zitten. Een rolgordijn sluit je van boven naar beneden. Een plisségordijn heeft meer flexibiliteit. Je kunt de stof bijvoorbeeld ook in het midden van je raam plaatsen. Zo heb je zowel daglicht als privacy met je dakvenster.

Ook voor je platte dak

Dakvensters zijn er niet alleen voor schuine daken. Er zijn namelijk evengoed mogelijkheden voor een plat dak. Dakvensters voor schuine daken worden dakramen en daglichtsystemen genoemd. Een daglichtsysteem bestaat uit meerdere dakramen. Voor een plat dak geldt een vergelijkbaar idee. Je hebt één lichtkoepel of kiest voor meerdere ramen. Dan is je dakvenster een lichtstraat. Dakvensters zijn er dus voor platte en schuine daken en ze hebben voor beide opties genoeg specifieke raamdecoratie.

https://www.dakvensterstore.be