Agritime
Image default
Tuin en buitenleven

Afkomst van moringa

Afkomst van moringa

Moringa is een voedingsrijk product dat van de moringa boom komt. De moringa boom komt oorspronkelijk uit Noord-West-India. Maar is ook te vinden in Afrika, Indonesië, Maleisië, de Filipijnen, Sri Lanka, Mexico en Midden- en Zuid-Amerika. De boom wordt ook wel wonderboom genoemd, het product bevat veel vitamines, antioxidanten, vezels, eiwitten, calcium, kalium, magnesium, ijzer en alle 9 belangrijke aminozuren. Mensen zeggen ook wel dat moringa beter is dan elk fruit en het wordt zelfs gebruikt tegen ondervoeding in sommige landen. 

De bladeren en zaden van de moringa boom

De bladeren van de moringa boom bevatten vooral de vitamines en mineralen. Moringa producten, zoals poeder en olie, worden daarom vooral van de bladeren gemaakt, maar de zaden bevatten ook veel voedingswaarden. Eerst worden de bladeren gedroogd, waardoor ze daarna goed te vermalen zijn in poeder. Het poeder kan je los kopen. De producten hebben dus een hoog voedingswaarde wat voordelen geeft voor je gezondheid. Zelfs vroeger gebruikte de mensen al moringa voor de gezondheid van de mensen, ook gebruiken de inwoners van Malawi de moringa boom als steunpilaren voor de hekken om de huizen. Al deze mensen hebben dus een natuurlijke superfood boom in hun achtertuin staan. 

Waar is moringa allemaal goed voor

De moringa boom is dus erg goed voor je gezondheid, maar is ook goed voor je haar, nagels en huid. Door het ijzer, zink, Vitamine C en eiwitten die in het product zitten worden je nagels en haar sterker. Ook wordt je huid mooi egaal door de vitamines die in moringa zitten. De Vitamine A die in de moringa zit zorgt ervoor dat je cellen sneller vernieuwen, wat er voor zorgt dat je er jonger uit komt te zien. Ook zorgt Vitamine C, wat ook in moringa zit, ervoor dat acne en mee-eters verminderen. Door moringa te gebruiken krijg je dus een stralende huid zonder acne, mee-eters en je ziet er jonger uit. 

Conclusie

De moringa boom is dus erg goed voor je gezondheid, haar, nagels en huid. Het zit boordevol vitaminen en wordt al erg lang gebruikt. De wonderboom is in vooral warme gebieden van de wereld te vinden en wordt zelfs als pilaren gebruikt voor hekken. De bladeren en zaden worden gebruikt om moringa poeder en olie te maken wat veel goed doet voor je gezondheid. Het is dus een erg goed product voor veel dingen en is zeker aan te raden. 


Meer informatie op: https://www.yambahealth.com/