Agritime
Image default
Onderwijs

Workshops op school

 Workshop op school

Brightmakers staat voor maakonderwijs, leren door dingen te maken. Wanneer je je handen gebruikt en iets in elkaar zet onthoud je over het algemeen voor een lange periode hoe je dit gedaan hebt. Er gebeurt iets in ons brein wanneer we niet alleen iets lezen of horen, maar iets doen. Voor kinderen op de basisschool is het erg belangrijk dat ze ontwikkelen, maakonderwijs is een bewezen techniek die zorgt voor een snelle ontwikkelen. 

Brightmakers focust zich dus op maakonderwijs, maar hou operationaliseren ze dit? Doormiddel van een workshop op school kunt u uw leerlingen een uur, een dagdeel of zelfs een hele dag bezig laten zijn met hun handen. Er zijn verschillende workshops ontworpen op basis van verschillende disciplines. Een gaaf voorbeeld is de workshop Reactiebaan, bij deze workshops leren kinderen de macht van zwaartekracht toe te passen. Het begint bijvoorbeeld bij een pingpongballetje die een bepaalde kant op rolt maar eindigt met een glas dat gevuld wordt met water. In principe kan alles met de reactiebaan, zolang deze maar in beweging blijft. 

 

Workshops voor de bovenbouw 

Uiteraard wordt er in het ontwerp van de workshops onderscheidt gemaakt tussen de verschillende leeftijden die op de basisschool aanwezig zijn. Sommige workshops worden ingewikkelder gemaakt en andere worden specifiek ontwikkeld om ingezet te worden op de bovenbouw. Bijvoorbeeld de workshop luchtfotografie, bij deze workshops gaan kinderen bezig met het ontwerpen van hun eigen drone. Deze drone wordt vervolgens gekoppeld aan een heliumballon en zal ook daadwerkelijk gaan vliegen. Aan deze drone wordt een camera bevestigd, nu kunnen er mooie foto’s geschoten worden vanuit de lucht. 

Naast de workshop luchtfotografie zijn er nog veel meer gave workshops die Brightmakers heeft ontwikkeld voor de bovenbouw. Neem vooral een kijkje op www.brightmakers.nl voor meer informatie over welke workshop het beste bij u past. Alle workshops voor de bovenbouw worden op maat voor u ingezet.  

https://brightmakers.nl