Agritime
Image default
Bedrijven

Werk zoeken na uw opleiding

Er zijn minder banen beschikbaar en een onzekere toekomst weerhoudt veel werkgevers ervan om op jonge en onervaren kandidaten te wedden.

Het is echter niet allemaal onheil en somberheid. De wereldeconomie zal ernaar streven om zo snel mogelijk weer in de hoogste versnelling te komen, en de vacatures zouden weer moeten gaan stijgen, zowel in Nederland als in het buitenland.

Uiteindelijk zullen we weer internationale ambities nastreven en de reikwijdte van het beschikbare werk over de hele wereld verbreden.

Er komen werkgelegenheidskansen voor robuuste afgestudeerde boekhouders die zich snel kunnen aanpassen aan het werken in de post-pandemische realiteit, zelfs als je op hen zult moeten wachten.

Een fulltime baan is niet de enige optie die u kunt overwegen. Er zijn genoeg andere mogelijkheden om te verkennen, zoals het voortzetten van je opleiding, het lopen van een stage bijvoorbeeld bij een bedrijf dat gaat uitbreiden, of gewoon de tijd nemen om uit te zoeken wat je eigenlijk wilt van het leven.

Er zijn geen verkeerde keuzes.

Een aanvullende opleiding volgen

De concurrentie om goed betaalde banen is veel heviger dan tien jaar geleden, vooral als het gaat om functies die verband houden met enkele van de meest populaire, niet-specifieke graden, zoals marketing, communicatie of management.

Om de kans te vergroten dat je een goede baan krijgt, kun je overwegen om af te studeren en een masterdiploma te halen in je interessegebied.

Na het afstuderen, zult u in staat zijn om te jagen op banen die beter betalen en zijn nauw verbonden met wat je studeerde.

Aan de andere kant kan nog een jaar of twee van de universiteit je financieel terugzetten, naast het missen van echte werkervaring.

Afhankelijk van welk boekhoudkundig carrièretraject je wilt afleggen, is het misschien niet de beste zet om direct na het afstuderen een masterdiploma te behalen, zeker niet als je al studieleningen hebt die je uit je bacheloropleiding moet terugbetalen.

Begin met het zoeken naar werk

Ga op zoek naar praktische werkervaring in je vakgebied, of in iets wat aansluit bij je vakgebied of waarbij je een ondersteunende functie hebt – het zal je helpen om verder te komen met het afbetalen van studentenleningen.

Als je het geluk hebt dat je geen schulden hebt, ben je op weg naar financiële onafhankelijkheid. Je hebt later de tijd om een masteropleiding te volgen, waarbij je de meer theoretische aspecten van je vakgebied kunt verkennen.

Instapbanen voor afgestudeerden in meer algemene vakken krijgen een slechte reputatie omdat ze saai en dreigend zijn en voornamelijk bestaan uit het opzuigen van de meerderen.

Hoewel het voor sommige van deze functies zeker waar is, zijn ze niet allemaal even vernederend.

De sleutel is het vinden van een bedrijf waarmee je een toekomst kunt zien, met mensen die je willen zien slagen en je willen helpen je carrière vooruit te helpen, in plaats van je in een pushover te veranderen.

Tijdens je zoektocht naar een baan moet je ervoor zorgen dat je solliciteert bij bedrijven met een gevestigde reputatie en met duidelijk omschreven taken en salarisinformatie.