Agritime
Image default
Bedrijven

Wat te doen met oude kleding?

Eens in de zoveel tijd is je kledingkast toe aan een flinke opruimbeurt. Vaak hebben we al jarenlang kleding hangen die we niet meer dragen. Dat is dit het moment om wat met deze kleding te doen. Hiermee bedoelen we niet dat je deze kleding zomaar in de prullenbak moet gooien. Er zijn namelijk nog genoeg andere dingen wat je kunt doen met oude kleding. Ben je benieuwd naar wat dit is? Lees dan snel verder, we vertellen er graag meer over in dit artikel!

Geef je kleding een make-over

Een leuke manier om van oude kleding weer nieuwe kleding te maken, is door ze een make-over te geven. Heb je bijvoorbeeld nog een simpel T-shirt? Dan kun je nieuwe kleding ontwerpen en een nieuw patroon verzinnen dat op het T-shirt moet komen. Ook kun je van bijvoorbeeld een lange broek een korte broek maken en een shirt omtoveren tot een leuk topje. Zo ben je lekker creatief bezig en geef je je oude kleding toch weer een nieuw leven. Zo hoef je geen nieuwe kleding te kopen én ben je de enige die in dit kledingstuk zal rondlopen.  

Weggeven

Ken je toevallig nog iemand die blij zou kunnen zijn met jouw oude kleding? Dan kun je deze ook weggeven. Misschien wel aan je buurmeisje of je neefje. Zo maak je iemand anders heel blij met jouw kleding en hoef jij het niet weg te gooien. Daarnaast heb je ook nog eens meer ruimte over in je kledingkast.

Verkopen

Tegenwoordig zijn er ook speciale websites waarop je je kleding kunt verkopen. Denk bijvoorbeeld aan Vinted. Je zet je oude kleding er op, bepaald een prijs en wie weet is binnen no-time alles verkocht! Dan hou jij er ook nog eens een leuk zakcentje aan over. Verder kun je ook je kleding verkopen op markten en beurzen, maar ook bij speciale kledingruil avonden. Dit zijn avonden waarbij mensen kleding meenemen waar ze vanaf willen en kunnen jullie als het ware even bij elkaar shoppen.

Kledingcontainer

Wist je dat er ook speciale containers bestaan waar je je oude kleding in kunt stoppen? Deze kleding wordt vervolgens naar ontwikkelingslanden gebracht of bijvoorbeeld het Leger des Heils. Mensen die zelf geen kleding kunnen kopen, krijgen vervolgens deze kleding. Dit is dus een erg mooi doel en zo kun jij je steentje bijdragen door je kleding in zo’n speciale container te stoppen.