Agritime
Image default
Verbouwen

Wat overwegen voordat u een dakwerker inhuurt

Enkele Tips voordat u een dakwerker inhuurt

Als huiseigenaar besteed je je tijd waarschijnlijk niet aan het dak van je huis. Het dak doet zijn werk en beschermt iedereen in huis tegen externe elementen en biedt veiligheid voor iedereen binnen. Wat je misschien niet weet, is hoe belangrijk het is om dat dak in goede staat te houden, zodat je het zo lang mogelijk kunt verlengen. Hieronder staan ​​tips om u te helpen uw dak goed te laten werken!

Jaarlijkse dakinspectie

Inspecteer het dak minstens eenmaal per jaar. Elk dak zal in de loop van de tijd wat schade of slijtage oplopen. Als u de tijd neemt om een ​​dakinspectie te doen, bespaart u veel geld op dure reparaties. U kunt eenvoudig een inspectie vanaf de grond uitvoeren als u weet waarnaar u moet zoeken. Misschien heeft u of een vriend wel een Drone? Door hiermee beelden te maken kunt u perfect zien hoe gezond uw dak eruitziet. Woont u in de buurt van Izegem? Dan biedt dakwerken Izegem een gratis dakinspectie aan met drone.

Als er na een zware regenval een lek wordt ontdekt, wacht dan totdat het droog is voordat u het probeert te repareren. Het gevaar van klimmen op een nat dak is veel groter dan op een droge dag.

Zorg voor een gemaaid gazon

Maai het gazon voordat er werkzaamheden aan uw dak worden uitgevoerd. Als uw gazon wordt gemaaid, kunnen de werknemers spijkers of ander vuil dat van het dak is gevallen, herkennen. Uiteraard helpt dit om te voorkomen dat verwondingen ze niet op de grond zien als je rondloopt. Er zijn magnetische nagelvinders om u te helpen bij deze taak.

Vergelijk verschillende dakwerkers

Neem geen genoegen met het eerste verkooppraatje dat u tegenkomt. Als het dakbedrijf je opdringerig lijkt, moet je overwegen om ergens anders te kijken. Zodra dat contract is ondertekend, is het lastig om eruit te komen. 

Doe je huiswerk. Neem de tijd om verschillende bedrijven te controleren voordat u besluit welke u wilt inhuren. Weersta de verleiding om genoegen te nemen met het eerste bod dat u krijgt. Vraag om referenties en volg deze op. U kunt ook een grondig kijkje nemen op de website en even online googelen om te zien of er klachten zijn ingediend tegen het bedrijf of de aannemer.

Ga na op welke premies u recht heeft

Voor dakwerken zijn er verschillende premies:

  • Subsidies dak isoleren
  • Renovatiepremie
  • Lokale premies
  • Verlaagd BTW-tarief

Ga dus goed na voor welke premies jij in aanmerking komt, dan kan flink schelen in de portemonnee op het einde van de rit.

Bekijk de website van de vlaamse overheid voor meer informatie: https://www.wonenvlaanderen.be/premies

Kies niet zomaar de goedkoopste optie

Weersta de drang om genoegen te nemen met slechts een snelle oplossing. Hoewel het financieel misschien het beste lijkt, moet je er rekening mee houden dat als je alleen een pleister op het probleem zet, het je later zal achtervolgen. 

Zorg ervoor dat de professionele dakdekker de juiste referenties heeft. Ontdek welke referenties wettelijk verplicht zijn in uw regio en zorg ervoor dat het dakbedrijf zich hieraan houdt. 

Zorg dat ze verzekerd zijn. Elk dakbedrijf moet een volledige aansprakelijkheidsverzekering hebben. Dit beschermt u als er zich ongelukken of verwondingen voordoen terwijl ze aan uw huis werken.

https://dakwerkenizegem.be/