Agritime
Image default
Verbouwen

Is een koud plat dak geschikt voor uw eigendom?

Is een koud plat dak geschikt voor uw eigendom?

Een koud dak is waar het geheel van de isolatie is gepositioneerd tussen en onder of volledig onder de balken of het dek. Er zit geen isolatie bovenop.

De meeste platte daken voor huishoudelijk gebruik gebruiken isolatie ‘tussen en onder’ de balken.

Verschil tussen koud dak en warm dak

Het koude dak heeft de isolatie op plafondniveau en moet een geventileerde spouw hebben van minimaal 50mm. De holte moet aan twee tegenoverliggende zijden worden geventileerd door een continue ventilatiespleet van 25 mm.

Het warme dak heeft de isolatie boven het dek.

 

Platdakisolatie

Isolatie is vereist om warmteverliezen in de winter tot een minimum te beperken en intense zonnewinsten in de zomer onder controle te houden. Dit helpt energie te besparen en zorgt voor een zeker thermisch comfort in het gebouw. Isolatie kan bovendien helpen om condensatie te beperken en kan helpen bij akoestische isolatie (afhankelijk van het type isolatie dat wordt gebruikt). 

Ook belangrijk: verschil tussen EPDM en Roofing

• Levensduur: EPDM is volledig bestand tegen de inwerking van UV-stralen van de zon. Daardoor gaat EPDM probleemloos 50 jaar en langer mee. Dat geldt niet voor roofing. Na 25 à 30 jaar sta je voor een vervanging of renovatie van uw plat dak.
• Prijs Materiaal: Roofing is heel wat goedkoper dan EPDM voor platte daken, en de voorbije jaren is de kwaliteit ervan enorm veel verbeterd.
• Voorwaarden: Roofing kan in de winter kan geplaatst worden, ook bij temperaturen onder de nul. Bij EPDM moet het minimaal 5 graden warm zijn, om dit te plaatsen.

Nog vragen over koude of warme dakconstructies? 

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Tijdens de dakwerken van Antwerpse Algemene Dakwerken voor platte daken wordt er telkens gewerkt met Roofing of EPDM, tenzij anders verzocht door de klant. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met ons voor meer informatie, of een vrijblijvende offerte!

https://aa-dakwerken.be/platte-daken-antwerpen