Agritime
Image default
Industrie

Waarom kiezen voor een kolomboormachine?

Er zijn veel manieren om gaten te boren en toch zweren de experts bij de kolomboormachine. Deze machine, die ook wel de tafelboormachine wordt genoemd, kan met grote precisie loodrecht gaten boren in een oppervlakte. Deze precisie dankt de kolomboormachine aan de zelf instelbare boordiepte. Bij Machines Crispyn vindt u een uitgebreid assortiment aan kolomboren van het huismerk Machines Crispyn. De producten worden gekenmerkt door hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Waarom zou u echter een kolomboormachine kiezen?

De voordelen van een kolomboormachine

Het werken met een kolomboormachine biedt u vele voordelen aan, waarvan de voornaamste toch het precisiewerk en seriewerk is. Een kolomboormachine is uitermate nauwkeurig. Loodrecht boren is een optie, maar u kunt ook een andere boorhoek instellen. Wanneer u eenmaal de machine in de juiste boorhoek en boordiepte heeft ingesteld, kunt u er aan de lopende band werk mee verrichten. De machine zal gaten boren van dezelfde diepte en afmeting in elk materiaal en op dezelfde plaats. Een derde voordeel is dat de kolomboor geen handkracht kost. Dat wil zeggen dat u geen kracht hoeft te zetten op uw werkstuk, waardoor er geen nauwkeurigheid verloren gaat. Een laatste voordeel is dat u met behulp van de juiste opzetstukken de machine ook kunt gebruiken voor schuur- en freeswerk.

 

Verkies veiligheid boven alles

Net als bij alle boren dient u wel de veiligheid van uzelf en uw omgeving in acht te nemen. Let er daarom altijd op dat u uw werkstuk goed vastzet. Dit is de eerste stap naar gecontroleerd en veilig werken met de kolomboormachine. Wanneer u van plan bent te werken met de machine moet u geen loshangende kleren of sierraden dragen, want die kunnen verstrikt raken in de boor. Ditzelfde is waar voor lange, loshangende haren. Gebruik ook zeker een veiligheidsbril tegen wegschietend materiaal. Ook gehoorbescherming is aangeraden tegen het harde en schadelijke geluid. Veiligheidsschoenen en werkkleding zijn ook een must bij het gebruik van boormachines. Wilt u een degelijke kolomboormachine aanschaffen? Ga dan zeker langs bij deze specialist uit Oost-Vlaanderen!

https://www.crispyn.be/