Agritime
Image default
Industrie

Energiebesparing in de industrie

Met de hoge energiekosten van dit moment zijn nog meer mensen bezig met energiebesparing. Zonnepanelen een WTW-installatie en extra isolatie zijn enkele manieren om energiebesparing te realiseren. Waar dit bij particulieren een besparing van enkele honderden tot duizenden euro’s per jaar kan opleveren, is energiebesparing in de industrie nog veel interessanter. Waar een particulier gemiddeld zo’n 2000 tot 2500kWh per jaar verbruikt, wordt er in de industrie een veelvoud hiervan verbruikt. Energiebesparing in de industrie is daarom ook een hot item. 

Elektriciteitsverbruik in de industrie 

Dat een fabriek meer elektriciteit verbruikt dat een particulier is logisch, maar voor veel mensen is het lastig voor te stellen hoeveel elektriciteit een fabriek verbruikt. De aluminiumfabriek Aldel in Delfzijl verbruikt op vol vermogen 200 mWh elektriciteit, dat is 200.000 kWh en ongeveer evenveel als de stad Groningen verbruikt. Een besparing van een paar procent levert al een besparing op vanduizenden euro’s. Kortom voor de industrie loont het om te investeren in energiebesparende oplossingen 

De Energy Recovery Scrubber 

Een oplossing om flink te besparen op de energiekosten is de Energy Recovery Scrubber. De Energy Recovery Scrubber werkt enigszins vergelijkbaar als een WTW-unit in een woning. De restwarmte wordt opgevangen en teruggewonnen en kan weer hergebruikt worden waardoor er een flinke energiebesparing ontstaat. De Energy Recovery Scrubber is op maat gemaakt om zo maximale besparing te realiseren. 

Extra voordeel van de Energy Recovery Scrubber 

Behalve een besparing op energiekosten, heeft de Energy Recovery Scrubber nog een extra voordeel. Zo kan door de Energy RecoveryScrubberde restuitstoot ook worden ontdaan van schadelijke gassen, deeltjes, vaste stoffen en dampen. Iets wat voor de industrie enorm belangrijk is omdat ze vastzitten aan strenge regels met betrekking tot de emissie uitstoot. De industrie is verantwoordelijk voor bijna 50% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Voor de industrie ligt er dan ook een belangrijke taak om de uitstoot fors te verminderen.   

Uitstoot fabrieksinstallaties verminderen 

Voor het behalen van de strenge emissielimieten is het verminderen van de uitstoot belangrijk. Naast het verlagen van de uitstoot filtert een Industrial Fume Extraction System ook vervuilde deeltjes uit de lucht die schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn. Hierdoor creëer je ook nog eens een gezondere werkomgeving wat voor elke werknemer en werkgever enorm waardevol is.