Agritime
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten matrashoezen en waar je op moet letten

 

Een matrasbeschermer is een dunne hoes voor een matras die helpt om het te beschermen tegen beschadiging en allergenen. Matrasbeschermers stoppen meestal in een matras of bedekken een matras volledig en sluiten met een rits. Een matrasbeschermer biedt bescherming tegen het volgende:

  • Morsen en kruimels
  • Bedplassen
  • Bedwantsen
  • Huisstofmijt
  • Zweet en vocht

 

Opzoek naar de beste website om matrashoezen te vergelijken? Kijk dan eens op de Slaapwijsheid website! 

 

Het doel van een matrashoes

Het doel van een matrasbeschermer is om de levensduur van een matras te verlengen, niet om extra comfort te bieden. Een goede matrasbeschermer wordt vrijwel niet opgemerkt door de slaper, hoewel sommige voorzien zijn van koelingstechnologie voor mensen die warm slapen.

Matrasbeschermers zijn gewoonlijk gemaakt van materialen zoals polyester, dons en katoen en bevatten ook een waterafstotend materiaal zoals vinyl of polyurethaan. Er zijn veel verschillende matrasbeschermers om uit te kiezen. De juiste matrasbeschermer voor elke slaper hangt af van verschillende factoren, zoals matrastype en slaapstijl.

Voordat u een aankoop doet, is het belangrijk om precies te weten wat elke matrasbeschermer biedt. We hebben hard gewerkt aan het bestuderen van top industrie specificaties en echte input van klanten om de details te verzamelen die u nodig heeft in onze gids voor de beste matrasbeschermers.

 

Heb ik een matrasbeschermer nodig?

 

Matrasbeschermers bieden een manier om deze investering te beschermen door een matras te beschermen tegen slijtage. De levensduur van een matras kan aanzienlijk worden verlengd als hij na verloop van tijd niet door een van deze gevaren wordt aangetast:

  • Bedwantsen
  • Huisstofmijt
  • Vochtigheid

 

Een matrasbeschermer is een eenvoudige aankoop die een lange weg kan gaan. Hier zijn enkele soorten slapers die de aanschaf van een matrasbeschermer zouden kunnen overwegen.

 

Mensen met gasten: Matrasbeschermers zijn essentieel voor degenen die vaak familie en vrienden ontvangen of een kamer verhuren aan vakantiegangers. Met een matrasbeschermer kan een goede gastheer zijn/haar gasten een hygiënische plek bieden om te verblijven en tegelijkertijd de matras beschermen tegen morsen of vocht van recreatieve activiteiten.

Zij die lijden aan allergieën: Zoals hierboven vermeld, zijn huisstofmijten een van de meest voorkomende oorzaken van allergieën. Huisstofmijtplagen worden vaak niet opgemerkt, en slapers kunnen er jarenlang last van hebben zonder te weten waarom. Een matrasbeschermer helpt de allergie bij veel slapers te verminderen.

 

Wat moet u zoeken in een matrasbeschermer

Matrasbeschermers zijn er in verschillende maten en stijlen. Vele beschermen tegen een breed scala aan gevaren, terwijl andere bedoeld zijn om te beschermen tegen een specifiek type schade, zoals vocht. De veelzijdigheid van een matrasbeschermer is van invloed op de kosten.

 

Matrasbeschermers zijn er in drie basisstijlen.

 

Met rits: Dit type beschermer omsluit de hele matras en sluit stevig af met een rits. Een matrasbeschermer met rits is ideaal voor wie een volledige bescherming wil of voor wie zijn matras af en toe omdraait.

Hoes: Hoesmatrasbeschermers lijken op hoeslakens. Ze hebben elastische randen en hoeken met zakken, zodat ze gemakkelijk in de hoeken van een matras kunnen worden gestopt. Deze beschermers zijn goedkoper en waterdicht, maar bieden niet de volledige dekking van een beschermer met rits.

Vastgebonden: De vastgebonden beschermer is voorzien van elastische riemen die om de hoeken van een matras passen. Een matrasbeschermer met riemen heeft een strakkere pasvorm dan een hoesbeschermer, maar bedekt de zijkanten van de matras niet altijd volledig.

Matrasbeschermers zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals katoen, dons, polyester, polyurethaan en vinyl. Sommige zijn gemaakt van slechts één soort materiaal, terwijl andere een bovenlaag en een onderlaag hebben. De bovenste laag is meestal een comfortabele stof zoals katoen of polyester, terwijl de onderste laag een waterafstotend materiaal is zoals vinyl.

 

Hoewel matrasbeschermers van comfortabele stoffen zijn gemaakt, is hun doel niet om uw matras comfortabeler te maken. Dat is de taak van een matrasbeschermer of matras-topper.

 

Het verschil tussen matras toppers en matrashoezen

 

Matras toppers

 

Matras toppers zijn extra comfort lagen die men kan kopen en plaatsen op de top van een matras. Ze zijn uitsluitend gemaakt om het comfort van een matras te verhogen of aan te passen. Matras toppers worden gemaakt van materialen zoals wol, traagschuim, latex, en dons, en ze zijn vrij dik. Matras toppers zijn niet bedoeld om een matras te helpen beschermen. Lees onze volledige gids voor de beste matras toppers hier.

 

Matrasbeschermers

 

Matrasbeschermers bieden de voordelen van matras-toppers en matrasbeschermers, maar in mindere mate op beide fronten. Ze zijn niet zo dik als matrasbeschermers en bieden minder comfort, maar zijn doorgaans veel goedkoper. Matrasbeschermers hebben vaak ook een beschermend element, vergelijkbaar met matrasbeschermers. Matrasonderleggers zijn duurder dan matrasbeschermers, dus ze worden niet aanbevolen voor slapers die bescherming nodig hebben maar tevreden zijn met het comfortniveau van hun matras.

Wil je meer slaap producten vergelijken? Ga dan naar de website van Slaapwijsheid.

 

 

https://slaapwijsheid.nl/beste-matras/matrashoes/