Agritime
Image default
Aanbiedingen

Wat is een trommelwasser?

Het woord zegt het eigenlijk al een trommelwasser is een grote trommel de gewassen zoals aardappelen, bieten en wortel wast. De machine wordt ingezet in de landbouwsector. Er komen geen schadelijke stoffen aan te pas. De machine werkt op zo’n manier dat de gewassen er beschadigingsvrij doorheen komen en klaar zijn om verpakt en verkocht te worden. 

Hoe werkt een trommelwasser?

De trommelwasser zit in principe heel simpel in elkaar. Je kan de machine verdelen in verschillende delen. In het eerste deel zit de watertoevoer. Als de gewassen in de trommel zijn gerold wordt het water toegevoegd. Door de draaiende beweging van de trommels zakken de kleine afvaldeeltjes zoals klei, zand en andere viezigheid naar beneden. Door kleine gaten in de trommel valt de viezigheid in een opvang bak waardoor het niet meer in de weg ligt. Door de manier waarop de trommel draait komen de gewassen steeds verder door de machine totdat alle vieze deeltjes zijn verdwenen. In het laatste deel van de machine zijn alle gewassen klaar voor de fabriek waar ze verpakt worden om vervolgens naar de winkels te gaan voor de verkoop. De machine heeft intelligente sensoren, hierdoor bespaar je in het stroom- en waterverbruik. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. 

Andere soorten

Er zijn ook nog andere soorten machines gerelateerd aan voedselverwerking. Denk aan:

–        Vijzels, deze worden gebruikt bij het transport van groenten en fruit.

–        Lappendroger, kun je zien als de stap na de trommelwasser. De lappendroger droogt de gewassen.

–        Drum washer, de concurrent van de trommelwasser, het werkt alleen net iets anders maar de intentie is hetzelfde. 

–        Pompoenwaslijn, dit klinkt misschien een beetje gek, je moet het ook niet zien als een echte waslijn. Het is meer een droogrek gemaakt van oranje sponsen die het vocht van de pompoen, of andere gewassen, opneemt.

 

https://www.tolsmagrisnich.com/nl/producten/verwerken/nat-reinigen/trommelwasser/