Agritime
Image default
Management

Koffie + Middagslaapje = Productiviteit op kantoor

Wat is je eerste reflex wanneer je wakker wordt? Op zoek gaan naar kopje koffie om je tenminste tot de lunch wakker te houden? En na een lekkere maaltijd en een ochtend vol meetings en stapels dossiers? Weer koffie! En toch ben je na een kwartiertje weer moe. Je verlangt naar een welverdiende middagslaapje, maar het is maar 2 uur ’s middags…. Hoe hou je het dan in godsnaam vol tot 6 uur ’s avonds?

Koffie-middagslaapje

Een dutje? Een koffie? Deze twee woorden klinken zoet in de oren en de keuze tussen beide is moeilijk. De beste manier om uw productiviteit te optimaliseren is het combineren van de twee! De vertraagde werking van cafeïne is perfect verenigbaar met een micro-siësthetisch middel. Koffie verhoogt vervolgens de herstellende werking van een lichte slaapcyclus en geeft je de energieboost die je nodig hebt om zorgeloos wakker te blijven.

Hoe werkt het?

Uw energievoorraad wordt de hele dag door leeggepompt. Ondertussen hoopt adenosine zich op in je lichaam en veroorzaakt een gevoel van slaperigheid. De cafeïne-molecule verjaagt adenosine en daarmee het gevoel van vermoeidheid dat blijft aanslepen.

Probleem? Het duurt ongeveer 20 minuten voor cafeïne om je hersenen te stimuleren.

Oplossing? Een 15-20 minuten lange microslaapje zal het proces versnellen door een deel van de adenosine in je lichaam te verwijderen.

Zie je het verband? Alles gebeurt tijdens deze kostbare minuten van rust. Minder energieverbruik, minder adenosineproductie en dus een maximale waakzaamheid, versterkt door de dopingwerking van cafeïne.

Slapen op kantoor

Niet alleen effectief voor onmiddellijk herstel, microslaapjes hebben ook een gunstig effect op psychologische stress en helpen bij het verbeteren van uw geheugen en logica. In combinatie met een espresso is het nog dubbel zo efficiënt.

Veel Amerikaanse bedrijven hebben een coffee-nap cultuur op kantoor tot stand gebracht. Denk er ook eens over na! Het is een interessante stimulans voor medewerkers en de ontwikkeling van hun creativiteit.

Het is nu uw beurt om met uw Office Manager te spreken. Vraag eerst of het mogelijk is om een nap-corner in het kantoor te installeren. De ruimte moet stil zijn, weg van lawaai en bij voorkeur in een donkere hoek.

Eens het nestje geïnstalleerd is, heb je nog steeds een goede koffie nodig! Om dit te doen, gaat er niets boven een professionele koffiemachine van hoge kwaliteit. Bij Javry raden wij de Jura automatische machines aan die gebruiksgemak (1 knop = 1 kopje koffie) en de beste smaak voor elke koffie combineren.

What about you?

Heb je zelf andere technieken ontwikkkeld om slaperigheid op kantoor tegen te gaan of ben je ook een coffee+nap-liefhebber?

 

https://javry.com/nl/machines