Agritime
Image default
Financieel

Is beleggen een hobby of serieus geld verdienen?

Beleggen is voor sommige een hobby, maar voor andere kan het een manier zijn om serieus geld te verdienen. Toch is het een aanrader om alleen te beleggen met geld dat u toevallig over heeft. Bijvoorbeeld geld dat u op een spaarrekening heeft staan en waar u niets mee doet. U kunt met aandelen al snel een rendement van 10% halen. Op een spaarrekening is dit met een beetje geluk 2%. Mocht uw belegging minder gunstig uitvallen dan heeft u al snel een hoger rendement dan met uw spaargeld op een bankrekening. Beleggen wordt dan ook steeds vaker gedaan.

Zelf gaan beleggen en extra winst maken.

Als u gaat beleggen dan kunt u kiezen voor een broker of zelf gaan beleggen. Bij een broker betaald u vaak transactiekosten en wordt uw geld vakkundig en zonder risico belegd. Ze beloven hierbij een hoog rendement, maar hier gaan vaak nog kosten vanaf. Als u minder risico wilt lopen dan kunt u hiervoor kiezen, maar zelfs de brokers kunnen verlies maken op hun aandelen. Beleggen blijft altijd een hoger risico dan een spaarrekening. Toch kan het als u zelf gaat beleggen zeer goed uitpakken. U kunt namelijk al binnen een maand een hoger rendement maken dan met een spaarrekening.

Direct instappen met een bonus.

Vaak kun je door zelf te gaan beleggen direct een bonus krijgen om te oefenen. Zo geven beleggingsprogramma’s gratis geld weg als u bij hun begint met beleggen. De bonus kan gebruikt worden om extra aandelen te kopen. U kunt zo in plaats van tien aandelen ineens twintig aandelen kopen met de bonus. U kunt zo direct extra hoog instappen en beginnen met geld bijverdienen met beleggen. Dit maakt het risico van uw eerste belegging minder hoog dan zonder bonus omdat een gedeelte niet uw eigen geld is. U kunt natuurlijk ook direct extra rendement verdienen zonder zelf extra geld te investeren.

https://www.internetbijverdienen.be/geld-bijverdienen-met-beleggen/