Agritime
Image default
Banen en opleidingen

Hoe zoek je op Facebook (moeilijk, maar mogelijk)?

Temp agency

Het zoeken naar kandidaten op Facebook (hierna FB) is verre van hetzelfde als op Linkedin (LN). Je kunt niet zomaar een booleaanse zoekopdracht voor jezelf uitvoeren met tientallen synoniemen of de jongens sorteren op vaardigheden en competenties.

FB is hiervoor niet de handigste tool. Om niet te zeggen … beperkt. U kunt in ieder geval zoeken op drie criteria: locatie, werkgever en functie. Helaas staan ​​in de Russische Federatie niet alle kandidaten op LN. Je moet eruit.

Maar je kunt iets uit de zoekopdracht op FB persen. Hier zijn drie stappen om u te helpen slagen.

Stap 1

Voeg slechts ÉÉN trefwoord toe. Hoe meer woorden u zoekt, hoe groter de kans dat u niets vindt. Als je “geekbrains hr brussel” scoort in de zoekresultaten, zie je … nul personen. Dezelfde situatie zal gebeuren met ontwikkelaars bij Google (wat, zie je, niet erg lijkt op de waarheid). Dus de eerste stap is om de verwachtingen te verlagen en woord voor woord te zoeken. Het is beter dat dit een locatie of werkplek is. Je kunt natuurlijk met de positie experimenteren – maar voor de ontwikkelaars zal het uit twee woorden bestaan, die je niet in de kaart spelen.

Laten we doorgaan met het gebruik van Geekbrains als voorbeeld: selecteer het tabblad Mensen en geniet van het resultaat. Verrassend genoeg zitten er ook HR’s in de steekproef. De zoekopdracht vindt plaats in het gedeelte Over persoon. Daarom kan de werkplek aanwezig zijn of het verleden zijn. Verder gaan?

Stap 2

Heeft u een trefwoord ingevoerd? Laten we verder gaan. Nu is het tijd om te spelen met de ingebouwde filters. Zoek je een groot bedrijf in grote steden, dan is het gebruikelijk om een ​​filter op locatie toe te passen. Soms echter (vooral als u in kleine steden zoekt) levert zoeken op locatie niets op – het staat gewoon niet in de FB-lijst. Maar dit kan ook niet worden omzeild. Ga hiervoor naar het tabblad Plaatsen en kopieer het linkadres van een specifieke plaats of stad. Eerlijk gezegd werkt de methode niet erg goed, maar als je op zoek bent naar kandidaten voor het kantoor – het onderwerp. Als de stad nog steeds wordt gevonden, kopieer dan het linkadres. Ga terug naar het tabblad Mensen en plak het linkadres in het veld Gemarkeerde locatie.

We hebben nu dus mensen met een specifieke (huidige of voormalige) werkgever in hun profiel, die op een specifieke locatie wonen.

Stap 3

Dit waren maar bloemen: nu combineren we ze met zoeken op functietitel! Er zijn twee manieren – en de eerste levert meestal heel weinig resultaten op. U selecteert de werkgever en de stad in de filters in de linkerkolom en voert de functietitel in de zoekregel in. Maar houd er rekening mee dat als u uw zoekwoord wijzigt, FB automatisch de filters die u zojuist hebt toegepast opnieuw instelt. Dus in plaats van te veranderen wat er in het zoekveld staat, raden we je aan om het trefwoord in de verzoek-URL te veranderen. Verwacht niet te veel resultaten. Laten we eerlijk zijn, het werkt heel selectief en zelden.

Daarom de tweede manier: sla de werkplek op als trefwoord in de zoekbalk. En zet de link naar de positie in het Job-filter Net als bij een stad: kopieer de link naar de positie uit de zoekopdracht en plak de resulterende link in het vacaturefilter.

Moet onthouden

Niet elke ontwikkelaar gebruikt dezelfde functietitel, dus we raden je aan om je eigen jobwoordenboek met links samen te stellen. Of je kunt (bedankt voor de manier waarop Marc Tortorici) een Google-röntgenfoto maken en alle beschikbare spellingen bekijken. Een ander belangrijk aspect is het gebruik van een filter door onderwijs. We denken niet dat het zo belangrijk voor iemand zal zijn, daarom schrijven we niet over hem.

Conclusie

Je kunt de 2 miljard sterke basis niet zomaar over het hoofd zien. Hopelijk werken ze te snel aan de zoektocht. Download extensies (ja, meer) en pomp uw vaardigheden op met behulp van ons blog en telegramkanaal. Veel plezier met zoeken!

Jooble Indeed

https://www.globalrecruitment.info/