Agritime
Image default
Onderwijs

Hoe coaching mij redde

Ik heb altijd moeite gehad om te bepalen wat ik precies wilde doen in mijn leven. Met zoveel interesses en mogelijkheden voelde ik me vaak overweldigd en verlamd door keuzestress. Na mijn studie wisselde ik van baan naar baan, zoekende naar dat ene ding dat echt als mijn ‘roeping’ zou voelen. Maar hoe meer ik zocht, hoe meer ik verdwaalde in het moeras van mogelijkheden.

Ontmoeting met een coach

Op aanraden van een vriend besloot ik om hulp te zoeken bij een professionele coach. Deze coach had een speciale coachingscursus gevolgd en was gespecialiseerd in carrière- en levenskeuzes. In onze eerste sessie vroeg hij mij naar mijn waarden, passies en de momenten waarop ik me het meest voldaan voelde. Deze vragen leken simpel, maar ze dwongen me dieper na te denken over wat ik echt belangrijk vond. Zou dit de sleutel kunnen zijn om mijn ware passie te vinden?

Nieuwe inzichten

Naarmate we meer sessies hadden, begon ik langzaam patronen te herkennen in de dingen die mij energie gaven en die waarvan ik energie verloor. We gebruikten verschillende technieken en oefeningen die de coach tijdens zijn opleiding had geleerd, waardoor ik nieuwe inzichten kreeg in mijn eigen gedrag en voorkeuren. Het was een proces van zelfontdekking, waarbij ik leerde luisteren naar mijn innerlijke stem in plaats van naar de verwachtingen van anderen. Stap voor stap kwam ik dichter bij het bepalen van mijn echte passie.

Mijn pad gevonden

Uiteindelijk hielp de coaching mij om te realiseren dat mijn passie lag bij het helpen van anderen in hun zelfontwikkeling—iets wat ik altijd al deed, maar nooit als een potentiële carrière had gezien. Ik besloot om zelf een opleiding tot coach te volgen en werd een gecertificeerde coach. Nu help ik anderen om hun pad in het leven te vinden, net zoals mijn coach mij hielp. Door de begeleiding van een coach ontdekte ik niet alleen mijn passie, maar transformeerde ik ook mijn leven op een manier die ik nooit voor mogelijk had gehouden.