Agritime
Image default
Winkelen

Floris van Bommel

Wanneer je denkt aan Floris van Bommel, denk je waarschijnlijk meteen aan de prijzige schoenen die je graag ooit zou willen kopen. Wat als ik zeg dat dit moment dichter bij is dan je denkt? Het is namelijk helemaal niet meer zo enorm duur om Floris van Bommel te kopen. Dit heeft namelijk te maken met het feit dat je tegenwoordig alles via internet kunt bestellen. Zo ook de Floris van Bommel schoenen die je altijd al hebt willen kopen. In dit artikel lees je niet alleen over de dingen die je ongetwijfeld al weet van dit histrosiche merk. Ik vertel namelijk ook alles over de geschiedenis van deze schoenenfabrikant. Wist je bijvoorbeeld dat dit merk al in 1734 is begonnen.

Schoenen met een lange historie

De schoenen van Floris van Bommel zijn dus al in 1734 voor het eerst gemaakt. Dit werd gedaan in Moergestel. Voor een lange tijd ging het erg goed met de zaken. Ook toen de Frans-Duitse oorlog uitbrak in 1870 had Floris van Bommel een slimme manier om hiermee om te gaan. Ze maakten namelijk schoeisel voor de soldaten. Op deze manier maak je dus winst op oorlog en dit is iets dat maar weinig bedrijven in die tijd besefte. Na 1900 kwam de industriële revolutie de hoek om kijken. Voor Floris van Bommel betekende dit een nog groter volume kunnen produceren met de hulp van machines. Door de mechanisatie van de schoenenindustrie kwamen er ook een boel concurrenten bij. Tijdens de tweede wereldoorlog werd het pas voor Floris van Bommel moeilijker om door te gaan met dit succes. Uit morele principes weigerden ze om schoeisel te maken voor de bezetters. Om deze reden werd het ze steeds moeilijker gemaakt om door te gaan en de productie werd gehalveerd. Echter, na de tweede wereldoorlog herstelde Floris van Bommel zich weer tot haar voormalige glorie. Het werd het luxe merk dat we tot op de dag van vandaag nog kennen.

Floris van Bommel schoenen tegenwoordig

De schoenen van Floris van Bommel zijn eigenlijk niet uit de hedendaagse maatschappij weg te denken. Iedereen ziet dit merk dan ook zeker als een soort nationaal trots. Toch is mijn advies om voor de informele schoenen niet bij dit merk te zijn. De focus van dit merk is namelijk meer op de formele markt. Wanneer je mooie schoenen zoekt voor bij je pak dan is Floris van Bommel zeker een zeer goede optie om te bekijken.

https://www.vanarendonk.be/