Agritime
Image default
Tuin en buitenleven

Een mooie tuin in de stad; zo doe je dat

Als je in een stad woont en een kleine tuin of dakterras hebt, kan het inrichten van jouw buitenplek een opgave lijken. Je wilt een sfeervolle en fijne plek creëren waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Daarbij wil je natuurlijk optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Tuinontwerp Roosendaal kan je helpen bij het creëren van een kleine oase waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Houd rekening met de oppervlakte en zon- en schaduwzijden

Bij het inrichten van een stadstuin kun je verschillende uitdagingen tegenkomen. Je hebt vaak te maken met aangrenzende bebouwing en een kleinere oppervlakte. Je wilt wel een comfortabele plek creëren waar je kunt loungen of een mooi terras waar je kunt eten met familie en vrienden. Belangrijk is dan om rekening te houden met de oppervlakte die je hiervoor beschikbaar hebt, de omvang van de tuinmeubels en de plek waar je het langste zon hebt. Met een schutting, heg of beplanting kun je extra privacy creëren.

Kies zorgvuldig jouw beplanting

Beplanting kan in een stadstuin ook een uitdaging lijken. Gelukkig zijn er voor kleine tuinen ook tal van mogelijkheden om groen te creëren. Denk bijvoorbeeld aan planten in potten, een wandsysteem of een pergola. Met deze oplossingen kun je overal in jouw tuin een stukje groen creëren. In een stadstuin is het ook belangrijk om beplanting te kiezen waar je het hele jaar door van kunt genieten.

Creëer rust in jouw tuin

Een kleine tuin kan snel vol of rommelig ogen. Om rust te creëren is een goede balans nodig tussen groen en materialen. Daarnaast is het belangrijk om niet te veel verschillende planten en materialen te gebruiken. Door jouw tuin slim in te richten en diepte te creëren kun je jouw tuin ook optisch groter laten lijken.

Voeg extra’s toe aan jouw tuin

Als je een kleine tuin hebt, betekent dit niet dat er geen ruimte gemaakt kan worden voor bijvoorbeeld een vijver, een buitenbarbecue of een plek waar jouw kinderen fijn kunnen spelen. Om het maximale uit jouw stadstuin te halen is een goed ontwerp wel cruciaal. Tuinontwerp Roosendaal denkt met je mee bij de complete inrichting van jouw tuin om de buitenplek te creëren die volledig aansluit op jouw wensen, leefstijl en huis.