Agritime
Image default
Dieren

Een kattenluik is de perfecte oplossing

Speelt je kat graag buiten in de tuin of ligt hij graag in het zonnetje op je dakterras? Dan heb jij het er maar druk mee. Je zult je kat iedere keer weer naar binnen en weer naar buiten moeten laten. Soms zelfs in één moeite door. Daar heb je natuurlijk geen tijd voor. Jij bent thuis aan het werk en je hebt online meetings en je kunt niet iedere keer weer even weglopen om je kat naar buiten te laten. Maar ja, doe je het niet, dan is de kans groot dat hij blijft zeuren. Een kattenluik is dan een veel beter idee. Een kattenluik wordt, over het algemeen, in de deur gemonteerd, maar het kan ook in een raam of zelfs in een muur worden gezet. Wil je de katten overdag niet in huis, maar wil je dat ze wel de schuur in kunnen? Dan kan je een kattenluik in de schuurdeur maken.

Er is meer nodig dan alleen een kattenluik

Heb je nog niet eerder een kat gehad? Dan zal het je, waarschijnlijk, meevallen wat je allemaal nodig hebt om een kat in huis te hebben. Het gaat dan vooral om voerbakjes, een waterbakje, een kattenbak met vulling en natuurlijk wat speeltjes. Je hebt in eerste instantie niet eens een kattenluik nodig.

Wanneer laat je de kat naar buiten?

Dat is een beetje afhankelijk van de leeftijd van de kat. Heb je een kitten in huis gehaald? Dan is het slim om ‘m sowieso binnen te houden tot ‘ie “geholpen¨ is. Je weet dan zeker dat poes niet zwanger thuis komt en dat je kater niet ieder kat aanvalt die ‘m scheef aankijkt. Dat is na ongeveer een half jaar. Heb je een wat oudere kat die al geholpen is? Dan is het verstandig om ‘m minstens 8 weken binnen te houden. Deze tijd heeft ‘ie nodig om te wennen en de geur van jouw huis te leren herkennen.

Hoe speelt je kat in huis?

Katten vinden het vooral leuk om achter dingen aan te jagen. Dat kan een soort hengel met een veertje op het eind zijn. Maar ook een muisje met een vulling van kattenkruid is een goed idee. Maar eerlijk? Een kat vindt alles geweldig. Denk dan aan een prop papier of aluminiumfolie. Een kat heeft ook een plekje nodig om zijn nagels te kunnen scherpen. een goede krabpaal kan de redding zijn voor jouw bank en je tafelpoot!