Agritime
Image default
Mode en Kleding

De ideale outfit om in de tuin te werken

Er gaat niets boven een middagje in de tuin werken. Met je voeten in de aarde en in direct contact met de natuur. Sommigen zien de tuin als een stukje paradijs, terwijl anderen het leuk vinden om te experimenteren met groente en fruit. Wat je reden ook is om te wroeten, belangrijk is dat je goed voorbereid aan de slag gaat. Niet alleen op het gebied van gereedschap, maar ook kleding. In dit artikel zetten we enkele punten op een rij zodat je voortvarend aan de slag gaat:

De juiste kleding voor de juiste taak

Goede voorbereiding is het halve werk en dus is het verstandig om vooraf een plan van aanpak te maken. Wat ga je precies doen en wat heb je daarvoor nodig? Kijk hiervoor ook goed naar het weer. Zeker in de lente en zomer is het te adviseren om kleding aan te trekken die niet te strak zit. Zo kun je het beste kiezen voor een luchtig T-shirt en korte broek. Wanneer je in de volle zon gaat werken is een pet geen overbodige luxe. In de herfst en winter is het vooral belangrijk om jezelf voldoende warm te houden, bijvoorbeeld door thermoskleding. Een coltrui voor heren er niet alleen stijlvol uit, het beschermt je torso en nek tegen de kou. Daarnaast houdt een muts je hoofd behaaglijk warm.

Kijk vooruit en bescherm jezelf

Mocht je regelmatig en langdurig in de tuin werken, dan is het zeker de moeite waard om speciale tuinkleding aan te schaffen. Zo kun je werkbroeken kopen voor uiteenlopende klussen, bijvoorbeeld met verstevigde kniestukken of kniezakken voor kussens. Een veiligheidsbril is verstandig wanneer je werkt met tuinmachines zoals een houtversnipperaar. Daarnaast heb je werkhandschoenen die ontworpen zijn voor snoei- en graafwerkzaamheden. Laarzen daarentegen zijn te adviseren wanneer je in de modder gaat werken of in een ondiepe vijver. Tijdens mooi weer mag zonnebrand zeker niet in je arsenaal ontbreken! Mocht je twijfelen, laat je dan adviseren door een tuincentrum in de buurt.