Agritime
Image default
Aanbiedingen

Daklekken opspsoren – hoe begin je eraan

Als je lekken in het dak moet repareren, hebben we enkele eenvoudige maar belangrijke tips voor u. Het is belangrijk dat u de lekken opspoort en herstelt om te voorkomen dat uw dakhout nog meer schade oploopt.

Identificeer de lekken in het dak

Het repareren van lekken in het dak is veel gemakkelijker dan het lokaliseren van een lek, omdat lekken de neiging hebben om zich te ontwikkelen buiten het oorspronkelijke plek. Het is echter beter dat je ze zo snel mogelijk opspoort. Eenmaal geïdentificeerd, kan je de reparaties zelf uitvoeren of op zoek gaan naar een goede professional. Hieronder vind je enkele tips die je helpen bij het zoeken naar de lekken.

– Neem een kijkje op de zolder, inspecteer het dak aan de binnen- en buitenkant.

– Kijk of er een gat zit tussen het hardhout.

– Zoek naar losse spijkers en inspecteer de dakpannen.

– Zoek naar de oorzaken van scheuren en gaten. Als je een zaklamp gebruikt, zorg er dan voor dat de zaklamp helder genoeg is.

– Kijk ook naar de muren.

Tips voor het opsporen van problematische lekken

Na een regenbui gebruik je een krachtige zaklamp en ga je naar de zolder om deze te onderzoeken. Als er geen regen is, laat dan water op je dak vallen om een kunstmatig lek te veroorzaken. Kijk nu eens goed naar de dakspanten en het dakdek boven het natte punt. Zoek uit of er natte plekken of vlekken zijn. Markeer de positie van het lek op je dak.

Oplossingen voor een klein lek

Na de detectie van de bron kan je wellicht stappen ondernemen om deze te verhelpen zonder tijd te verspillen. Hoewel je wellicht professionele hulp nodig hebt om sommige reparaties te verhelpen, kan je kleine lekken zelf repareren. In elk geval, wees voorzicht als doe-het-zelver.

https://www.herentalsdakwerker.be/