Agritime
Image default
Landbouw Diensten

Blije koeien en strenge maatregelen

Een koe met een naam produceert meer melk dan een koe zonder naam, blijkt uit een onderzoek van Newcastle University. Door een koe een naam te geven en haar als individu te behandelen  zal de koe meer melk produceren, het kwam neer op ongeveer 3,5% meer melk. Een blije koe zorgt voor over het algemeen voor een grotere melk productie. Wat extra aandacht besteden aan zo’n dier kan je dus nog een extra 3,5% opleveren.  

 

Een stal wil je daarom niet zomaar inrichten. Als boer kan een goede stalinrichting al zorgen voor meer productie. Als de koe bijvoorbeeld blijer is dan produceert hij meer.  Een veel gebruikte methode is de koeborstel om de koeien blij te maken. Het is een met een motor aangestuurde borstel waar de koe tegen kan leunen. Het verzorgen van de koe wordt er ook veel makkelijker mee. Een koeborstel, ook wel Cowbrush genoemd, is vooral bedoeld voor de reiniging van de koe haar rug en andere lichaamsdelen. Het zorgt voor een soort van huidmassage voor de koe wat ook weer zorgt voor een betere doorbloeding en actievere stofwisseling. Als laatste bevrijd het de koe van parasieten en verhindert huiduitslag en jeuk. Natuurlijk zijn er nog steeds andere methodes waarmee de koe beter op zijn gemak kan voelen.

 

Door veel regelingen worden boeren vaak gedwongen de omstandigheden van de dieren te verbeteren. Ook worden er nieuwe regelingen doorgevoerd die de uitstoot van boerderijen moeten beperken. Dit is omdat Nederland veel moeite moet doen deze jaren om de uitstoot van het land te verminderen en de doelstellingen nog te kunnen behalen. Nederland staat namelijk als een van de laatste op de ranglijst van klimaat- en milieuverandering van de Europese Unie.

 

De strenge maatregelen van de Europese Unie zijn dus ook in de landbouw te merken. Het is de bedoeling dat Nederland voor 2020 de doelstellingen haalt, tot nu toe liggen dertien van de EU-lidstaten op koers de doelstellingen te halen. Voor advies over stalinrichting of wetgeving kunt u meer informatie vinden bij wijsmanhandelenadvies.nl

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/