Agritime
Image default
Aanbiedingen

Bedrijf kopen? Gebruik een van deze strategieën

Bedrijf kopen? Gebruik een van deze strategieën

Wanneer u op het punt staat een bedrijf te kopen, is het verstandig dit te doen op een strategische manier. Er zijn enorm veel manieren en invalshoeken om een bedrijfsovername in te vullen. In dit blogartikel vertellen we u graag meer over een aantal manieren en redenen om een bedrijf over te nemen.

 

Overname als manager

U kunt als manager ervoor kiezen om een bedrijf over te kopen en daar verder te gaan als manager. Dit kunt u individueel doen, maar u kunt ook kiezen een managementteam mee te nemen. Omdat vele managers de ambitie hebben om eigenaar te zijn van een bedrijf, is dit misschien wel de ideale weg voor u. U kunt ervoor kiezen de gehele onderneming in een transactie over te kopen, maar dit hoeft niet per se. U kunt ook kiezen om het rustiger aan te pakken door telkens een klein stukje bedrijf op te kopen. Deze strategie heet Management Buy-in.

Ook als u het bedrijf wilt kopen waar u nu al werkachtig bent, zijn er mogelijkheden. U kunt door middel van Management Buy-Out het bedrijf kopen waar u momenteel werkt. Dit is voor een eigenaar die opzoek gaat naar een nieuwe uitdaging, of met pensioen wil, een prachtige oplossing. Zo komt er in ieder geval een bekend gezicht aan de leiding. Dit is een fijn gevoel voor de oude eigenaar en het eventuele personeel.

 

Strategische koop

Een bedrijf kopen kan ook gedaan worden met een achterliggende strategie. Een strategisch voordeel wat gewonnen kan worden uit een bedrijfsovername is het verlagen van kosten. Door een grotere productiecapaciteit zullen de kosten per eenheid lager worden. Deze strategie heet strategische acquisitie.

 

Kopen voor de groei

Dit is wellicht de meest voor de hand liggende strategie op het gebied van kopen. Wanneer u kiest voor een Buy-And-Build strategie koopt u een bedrijf waarin u potentie ziet om te groeien. Dit kleinere bedrijf laat u groeien, zodat u van dit bedrijf een winstgevende asset maakt.

 

https://www.marktlink.com/