Agritime
Image default
Woning en Tuin

Alle speciale eigenschappen van Pergo laminaat

Pergo laminaat heeft speciale eigenschappen waardoor het zich onderscheidt van andere laminaatvloeren en is bedoeld om je zo lang mogelijk (tot 33 jaar!) van dienst te zijn. Lees hier alles over de kenmerken van Pergo laminaat.

1) Het Pergo laminaat is slijtvast

Het slijtvaste oppervlak in combinatie met de harde kern zorgt voor de duurzaamheid van je laminaatvloer.

2) Pergo laminaat is slagvast

De prachtige HDF-kernpanelen in het laminaat zijn bestand tegen plotselinge schokken van hakken, vallende voorwerpen of indrukken van meubelvoeten.

3) Pergo laminaat is bestand tegen sigaretten

Je hebt een brandende sigaret op het laminaat laten vallen? Het laminaat vangt het op – gedurende enkele seconden kunnen de twee met elkaar in contact komen zonder dat dit een teken achterlaat.

4) Pergo laminaat is stabiel

De kernpanelen verminderen de effecten van de relatieve luchtvochtigheid op je laminaat in vergelijking met massief hout of spaanplaat.

5) Pergo laminaat is krasvast

Je Pergo laminaat is bestand tegen eventuele krassen van bureaustoelen met zacht rubberen wielen. Om te voorkomen dat je vloer bekrast wordt door zand of iets dergelijks, adviseert de fabrikant echter het gebruik van een zogenaamde schone loopzones.

6) Het Pergo laminaat is antislip

Hoe mooi een vlakke vloerbedekking er ook uitziet, het mag geen gevaar opleveren. Om ervoor te zorgen dat je stevig op je Pergo laminaat staat, hebben de ingenieurs van Pergo uitgebreid gewerkt aan het verbeteren van de basis slipweerstand. Pergo laminaatvloeren presteren nu 45% beter dan de modellen die de EN13329 standaard hebben gekregen.

7) Pergo laminaat is vochtbestendig

Door de productie van de in het laminaat ingebouwde HDF-kernpanelen in de bijbehorende Spanolux-fabriek kan Pergo er zeker van zijn dat aan de hoogste normen van mogelijke zwelling of uitzetting kan worden voldaan.

8) Pergo laminaat is ongevoelig voor vlekken

Vlekken van sauzen, spaghetti, jam of koffie – het kan tapijten of vaste parketvloeren op de lange termijn verpesten. Met Pergo laminaat zijn dit soort vlekken niet langer een probleem. Zelfs vervuilingen door markers, lippenstift of nagellak kunnen eenvoudig met een druppel aceton op een schone doek worden verwijderd.

https://www.parket-winkel.be/tag/pergo/