Agritime
Image default
Meubels

Welke houtkleuren zijn geschikt voor een bohemian interieur?

Welke houtkleuren zijn geschikt voor een bohemian interieur?

Een bohemian interieur kent steeds meer populariteit. Verschillende huizen zijn daarom ook al voorzien van deze stijl en alles wat erbij komt kijken. Bij een bohemian interieur draait het echter allemaal om het combineren van de juiste materialen en kleuren. Als je jouw raamdecoratie hierop aan wilt sluiten, moet je goed weten welke opties hier het beste bij passen. Zo moet je de houtkleur goed aan laten sluiten aan de kleuren van de muren, meubelstukken en accessoires. Maar welke houtkleuren zijn er dan daadwerkelijk geschikt voor een bohemian interieur? Je leest het hieronder. 

 

De raamdecoratie op maat in de juiste tint 

Als je een bohemian interieur hebt, is het goed om de houtkleuren zo licht mogelijk te houden. De gehele interieurstijl is namelijk voorzien van lichte tinten, waardoor de donkere raamdecoratie hier niet bij aansluit. De raamdecoratie op maat laten maken, zorgt er dan voor dat jij altijd de beste houtkleur kunt krijgen. Hiervoor hoef je alleen maar te bekijken welke houtkleuren je al in het interieur hebt, waarna een professional deze namaakt. Zo heb je altijd de beste kleur tot jouw beschikking om jouw woning weer tot een mooi geheel te brengen en te genieten van jouw interieurstijl. 

 

Spelen met lichtinval door houten lamellen 

Je kunt er dan voor kiezen om houten lamellen aan te schaffen. Deze lamellen kun je namelijk in iedere gewenste kleur brengen. Door het hout zo licht mogelijk te houden en daarbij ook zelf de lichtinval te bepalen, kun je de sfeer krijgen die je nodig hebt voor jouw woning. Zo heb je niet alleen de lamellen die licht zijn, maar kun je ook het natuurlijke licht gebruiken om jouw bohemian interieur te verbeteren. Daarbij zal een lichte kleur automatisch ook meer ontspanning met zich meebrengen. Ook dit wil je realiseren met jouw interieur. 

 

De juiste afmetingen verkrijgen 

Als je de juiste houtkleuren hebt gevonden, hoef je alleen nog maar een afspraak te maken met een professional. Een professional als Inhuisplaza kan bijvoorbeeld helpen om de raamdecoratie dan helemaal naar wens te krijgen. Jij kunt dan nog naar de afmetingen kijken van de ramen, waardoor jouw raamdecoratie ook altijd aansluit en er geen kieren ontstaan. Voordat je het weet, heb je alle raamdecoratie in de woning hangen en kun je spelen met de lichtinval die je iedere dag hebt. Jouw woning past helemaal bij jouw persoonlijke stijl.