Agritime
Image default
Woning en Tuin

Wat kun je met een hydrofoorpomp doen?

Een hydrofoorpomp is een type waterpomp die eenvoudig op een huishoudelijke waterleiding kan worden aangesloten. Ze worden vaak gebruikt om water te leveren aan gebieden die de druk van de dichtstbijzijnde gemeentelijke leidingen niet kan bereiken, of in gevallen waar de dichtstbijzijnde leidingen beschadigd zijn. Een hydrofoorpomp wordt ook gebruikt als een eenvoudig alternatief voor het installeren van een ingewikkeld en duur irrigatiesysteem. Bovendien kan het ook worden gebruikt om waterleidingen en slangen onder druk te zetten, zodat je nooit zonder water in je huis komt te zitten.

Je tuin irrigeren

Een hydrofoorpomp wordt het meest gebruikt voor irrigatie. Het haalt water uit een put, meer of beek en pompt het vervolgens in de irrigatieleidingen, waardoor het water naar alle planten in de tuin wordt verzonden. Een tuin kan verschillende hoeveelheden water nodig hebben, van één tot enkele honderden liters per minuut. Dit is afhankelijk van de grootte van je perceel. Het probleem met zoveel stroming, is dat de zwaartekracht het niet alleen door lange afstanden van slangen of buizen naar al je planten kan duwen. Je hebt een sterkere kracht nodig om er tegenaan te duwen en ervoor te zorgen dat je tuin efficiënt en snel wordt bewaterd. Een hydrofoorpomp is ideaal voor deze klus omdat je hem aan het begin van je irrigatieleiding kunt opstellen en continu kunt laten draaien. Het zorgt er dus voor dat al het water zo snel mogelijk door je systeem blijft stromen.

Je waterleidingen en slangen onder druk zetten

Het andere waar je een hydrofoorpomp voor kunt gebruiken, is het onder druk zetten van waterleidingen en slangen. Dit is eigenlijk hoe de meeste mensen hen voor gebruiken. Ze zullen hun buitenkraan aansluiten op hun binnenleidingen, zodat ze hun zwembad of bubbelbad gemakkelijk kunnen vullen. Met water onder druk kun je zelfs grote containers op verzoek snel vullen zonder afhankelijk te zijn van de zwaartekracht of een elektrische pomp te gebruiken (die soms behoorlijk luidruchtig kan zijn).