Agritime
Image default
Woning en Tuin

Hoe richt je je eetkamer in?

De eetkamer is voor veel mensen naast de woonkamer de belangrijkste ruimte in huis. Hier neem je de dag samen door en hier zit je samen met vrienden en familie tijdens feestdagen en speciale gelegenheden. Het is dan ook belangrijk om voor meubilair te kiezen waardoor je lang kunt tafelen en die een comfortabele uitstraling hebben. In deze blog geven we je een aantal tips over hoe je je eetkamer in kunt richten.

Kies sets die bij elkaar passen

Wat je stijl ook is, zorg ervoor dat je bij het inrichten van je eetkamer kiest voor stoelen die bij de stijl van je eetkamertafel passen. Je hoeft niet te kiezen voor een traditionele inrichting, tegenwoordig heb je keuze uit verschillende soorten tafels en stoelen. Ga jij voor een moderne eetkamerstoel of kies je toch voor klassiek? De keuze is aan jou! 

Welk materiaal?

Bij het kopen van een eetkamerstoel kun je ook kijken naar het materiaal van de stoel. Dit zijn de meest gekozen stoffen en materialen:

  • Lederlook

  • PU

  • PVC

  • Echt leder

  • Hout

  • Metaal

Verschillende stijlen

Zoals eerder al gezegd kun je tegenwoordig in allerlei stijlen je eetkamer inrichten. Als je denkt aan een eetkamer, dan gaat je eerste gedachte waarschijnlijk uit naar een tafel met stoelen op zithoogte, maar misschien is een hoge eetkamertafel met stijlvolle barstoelen meer jouw smaak. Kijk goed wat er beschikbaar is en waar jij je prettig bij voelt. 

Denk aan overeenkomende accessoires

Naast een eetkamertafel en stoelen die daarbij passen, kun je de eetkamer ook opleuken met accessoires of ander meubilair. Denk hierbij aan een vitrinekast waarin je je servies en glaswerk in kunt bewaren of een mooie lamp of spiegel. Ook hierin zijn verschillende stijlen. Wil je een eetkamer die indruk maakt, kies dan ook hier voor een stijl die past bij de rest van je eetkamer.