Agritime
Image default
Woning en Tuin

Wat is een stoere landelijke keuken?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe keuken, word je geconfronteerd met verschillende stijlen waaruit je kunt kiezen. Daaronder de moderne keuken, een industriële keuken en de landelijke keuken. De landelijke keuken is razend populair, omdat het een stukje platteland in huis is. Deze keukens stralen dus ook warmte en gezelligheid uit, terwijl het bovenal functionele keukens zijn. Je kunt ook stijlen combineren, want je kunt ook kiezen voor de landelijke keuken met invloeden van een moderne inrichting of voor een landelijke keuken die meer industriële invloeden heeft. Maar wat is eigenlijk een stoere landelijke keuken?

Robuuste look met een stoere landelijke keuken

Een stoere landelijke keuken is op verschillende manieren samen te stellen. Een van die manieren is om bijvoorbeeld voor robuuste houten meubels en keukenkastjes te kiezen. Op die manier maak je de landelijke keuken net iets stoerder, terwijl het nog steeds warmte en gezelligheid uitstraalt. Kijk bijvoorbeeld eens naar robuuste tafelbladen voor de eettafel die in een landelijke keuken wordt geplaatst of kies voor bepaalde houtsoorten voor de panelen van de kastjes die een net iets stoerdere look hebben dan andere houten panelen. 

Invloeden van metaal

Je kunt ook een stoere landelijke keuken bouwen met de invloeden van andere stijlen, zoals industrieel en modern. Industriële keukens zijn vaak donker en bevatten veel metaalsoorten, terwijl een landelijke keuze vaak een rustig kleurenpalet heeft met wit, hout kleuren en grijs. Je kunt wel delen van een industriële keuken met een landelijke inrichting samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor handvatten en rekjes van metaal of kies voor inbouwapparaten met een grijze, zwarte en verchroomde invloeden. Of kies voor een tafellamp van metaal of met metalen lampenkappen om een stoere landelijke keuken te bouwen.

Stoere accessoires

Een landelijke keuken kun je ook iets stoerder maken als je bijvoorbeeld kiest voor stoere keukenaccessoires. Bijvoorbeeld een rek voor pannen van metaal of een ander materiaal dat een stoer karakter heeft. Keukengerei kun je ook van stoere materialen aanschaffen of je kiest voor bijvoorbeeld tinnen en stoere blikken die je op plankjes en in de kastjes van de landelijke keuken plaatst. Op die manier kun je ook een stoere landelijke keuken creëren, maar blijft de gezelligheid en warmte gewaarborgd. 

Stoere landelijke keuken vereist lef

Het vergt in ieder geval wat lef als je een stoere landelijke keuken wil creëren. Je bent namelijk bezig met het combineren van stijlen en soms is het dan even zoeken naar de juiste balans. Je wilt een keuken namelijk niet te strak, te modern of te industrieel inrichten, maar je wilt wel dat de landelijke keuken wat stoerder en robuuster is. 

 

Houd ook altijd in het achterhoofd dat functionaliteit en comfort bij een landelijke keuken vooropstaan. Daarom is het ook slim om voor onderdelen en accessoires te kiezen die de functionaliteit en het comfort van je keuken ten goede komen. Uiteraard wil het oog ook wat, maar soms is het beter om toch andere keuzes te maken als je de functionaliteit en het comfort wil waarborgen. Het is vooral een kwestie van proberen en durven als je met een stoere landelijke keuken aan de slag gaat.

Toch niks voor jou? Bekijk dan eens naar de moderne keuken