Agritime
Image default
Woning en Tuin

Wat is beter? Een rond of ovaal opbouw zwembad?

Overweegt u een bovengronds zwembad te kopen? Dat is geweldig! Weet u niet zeker welke vorm u moet kiezen? Dat is ook oké. Hoewel sommige mensen de luxe van persoonlijke voorkeur hebben, zijn er eigenlijk een paar situaties waarin de ene vorm veel logischer is dan de andere en daarom kan de keuze voor u snel worden gemaakt. In deze blog leggen wij het uit.

Wanneer kiest u een rond bovengronds zwembad?

De belangrijkste reden waarom huiseigenaren ronde bovengrondse zwembaden boven ovalen kiezen, is de prijs. Ronde zwembaden hebben namelijk de neiging om iets goedkoper te zijn dan hun ovale soortgenoten.

Ronde zwembaden bieden meer zwemruimte tegen een lagere prijs, wat betekent dat u de beste prijs per vierkante meter krijgt. Als je er in deze termen over nadenkt, biedt een rond bovengronds zwembad hetzelfde zwemgedeelte als een ovaal bovengronds zwembad, maar voor hetzelfde model vaak euro’s minder. De inhoud is dus hetzelfde, maar de prijs van het ronde bad valt lager uit.

Dat is het zwembad zelf, maar daar houden de besparingen niet op. Als u van plan bent uw eigen zwembad te installeren, is een ronde bovengronds veel gemakkelijker te maken. Dit is voornamelijk te wijten aan het ontbreken van het ondersteuningssysteem of de ondersteuningsriemen onder het zwembad die nodig zijn voor de meeste ovale zwembaden. Er is ook het extra voordeel dat ronde bovengrondse baden een grotere foutmarge hebben en daarom vergevingsgezinder zijn dan hun ovale tegenhangers. Dit betekent ook dat ronde bovengrondse zwembaden bijna altijd in minder tijd kunnen worden geplaatst dan een ovaal zwembad.

Wanneer koopt u dan wel een ovaal bad?

Er zijn verschillende landschapsoverwegingen die een rol spelen in de vorm van uw zwembad. Als uw tuin langer is dan breed, past een ovaal zwembad doorgaans beter, waardoor er meer zwemruimte is in het beschikbare gebied. Dit kan ook het geval zijn voor bestaande erfelementen zoals bomen, erflijnen, erfindeling, hekken, septische systemen, hoogspanningsleidingen, vrijstaande garages en andere vrijstaande constructies. Dit kan er zelfs op neerkomen dat er minder ruimte beschikbaar is in de tuin omdat huizen tegenwoordig minder ruimte hebben voor de tuin versus het huis, waardoor veel moderne achtertuinen meer aan de smalle kant zijn.

Hoewel sommige ovale bovengrondse zwembaden nogal wat ruimte innemen vanwege hun steunbaansystemen, is het vermeldenswaard dat er tegenwoordig verschillende modellen zijn die ruimtebesparende ondersteuningssystemen zonder steun bieden. Hierdoor kunt u meer zwembad in uw tuin passen.

https://outathome.be/product-categorie/water/zwembaden/bovengrondse-zwembaden/