Agritime
Image default
Woning en Tuin

Waarom dakplaten een goed idee zijn

Elk onderkomen heeft een dak nodig. Het liefst wil je dan een goed dak, dat niet lekt en ook nog eens isoleert. Als het om je huis gaat tenminste. In je schuur is isolatie misschien minder belangrijk. Waar je ook een dak voor nodig hebt, je kunt altijd dakplaten plaatsen. Dat is goedkoper en gemakkelijker dan dakpannen kiezen. Bovendien kun je niet overal dakpannen plaatsen, bijvoorbeeld bij een plat dak. Dakplaten kunnen zowel voor schuine als voor platte daken gebruikt worden.

Voordelen van dakplaten

Dakplaten zijn meestal van staal of metaal en kunnen daardoor eenvoudig gerecycled worden. Zo krijgen de dakplaten een tweede leven als je ze niet meer nodig hebt of wil. Het materiaal is daarnaast ook goedkoop. Je kunt zelfs kosten besparen door zelf de dakplaten te plaatsen, want erg moeilijk is dat niet. Je hoeft hier maar een beetje handig voor te zijn. De dakplaten vereisen ook weinig onderhoud. Dat scheelt dus ook weer energie. Genoeg redenen dus om te kiezen voor dakplaten.

Soort dakplaten

Als je het dak van je woning gaat bedekken, wil je waarschijnlijk dat het goed geïsoleerd is. Dan is het handig om te kiezen voor geïsoleerde dakplaten. Deze zorgen dat warmte niet kan ontsnappen wanneer het buiten koud is en ook niet binnen kan dringen als het buiten juist warm is. Er zijn ook anti-condens dakplaten. Die zijn weer ideaal voor schuren of tuinhuizen waar je gevoelige materialen opslaat. Zolang er goede luchtcirculatie is, zijn anti-condens platen een goede keuze om je spullen veilig voor vocht op te slaan.