Agritime
Image default
Kunst en Kitsch

Uw kunstwerken in verhuisdozen van verhuisdozen.store

Uw kunstwerken veilig inpakken voor uw verhuizing

Verhuizen en op zoek naar een veilige verplaatsing van uw kunstwerk? Leer in deze blog hoe u uw kostbare kunstwerken op de juiste manier kunt voorbereiden, inpakken en verplaatsen. Verklein het risico op een barst in het glas, een deuk in de lijst of een scheur in het canvas tijdens het verhuizen.

Allereest hebben wij een lijst gemaakt met benodigdheden bij het verplaatsen van uw kunstwerken:

 • Bubbeltjesplastic
 • Verhuispapier of vetvrij papier
 • Verpakkingstape
 • Hoekranden van piepschuim, gevouwen kartonnen randen zijn voldoende
 • Sterke kartonnen dozen of houten kisten
 • Markeerstiften of etiketteerapparatuur
 • Verhuisdekens indien nodig
 • Verhuisdozen

Je kunst verhuis klaar maken vergt naast het juiste materiaal ook tijd en precisie. Dit mag geen ontmoedigend of stressvol proces zijn en daarom hebben wij een stappenplan opgesteld met behulp van Erkende Verhuizers. De eerste en tevens belangrijkste tip geven wij alvast prijs: boekendozen zijn klein en compact waardoor ze een hoop gewicht kunnen dragen en voldoende bescherming bieden voor uw kleine, waardevolle kunst objecten, canvassen of lijsten.

 1. Allereerst is het misschien verstandig om foto’s van uw kunstwerk te maken voordat u het inpakt. Zo heeft u een inventaris van uw werken en weet u in welke staat ze waren voor de verhuizing.
 2. Verpak al uw kunstwerken, foto’s en schilderijen afzonderlijk van elkaar.
 3. Voor ingelijste items of spiegels, voorkomt u dat het glas breekt door een ‘X’ op de glazen voorkant te plakken met verpakkingstape.
 4. Voor niet-ingelijste kunstwerken of doeken, gebruik verhuis of vetvrij papier om de voorkant te bedekken en vast te zetten met verpakkingstape. De tape mag geen enkel deel van het canvas, glas of frame raken, alleen de achterkant. Als u noppenfolie rechtstreeks op deze niet-ingelijste vlakken aanbrengt, kan dit ervoor zorgen dat de verf blijft plakken of dat de verf kan vlekken. Verhuispapier is een vetvrij, waterbestendig papier dat perfect is voor kunstwerken die niet moeilijk te vinden zijn.
 5. Bevestig hoekbeschermers van piepschuim of stukjes karton rond de vier hoeken om schade aan de randen te voorkomen en plak ze vast met verpakking.
 6. Wikkel vervolgens elk item stevig in met noppenfolie – twee keer als je het kunt missen en zet het vast met tape. Denk alsof je een cadeau inpakt, je wilt dat de omslag stevig is.
 7. Pak vervolgens je verpakte pakketten rechtopstaand in je houten kist of stevige kartonnen dozen met stukjes karton tussen elk pakket. Ze rechtop laten staan ​​om op de rijdende vrachtwagen te gaan. Als er extra ruimte in de doos of krat is, zorg er dan voor dat u deze inpakt om te voorkomen dat items gaan verplaatsen. U wilt dat elke doos of krat zo veilig mogelijk is. Wikkel indien nodig alle items in met pakdekens.
 8. Zorg ervoor dat items veilig en stevig op de rijdende vrachtwagen worden geplaatst zonder enige belemmering van andere meubelstukken.

 

https://verhuisdozen.store/