Agritime
Image default
Woning en Tuin

Parketlijmen van Rectavit

Parketlijm is speciaal bedoeld voor vloeren zodat de vloer niet verschuift of uitzet. Parketlijmen bestaan op basis van verschillende materialen. Om parketlijm aan te brengen kun je een lijmkam gebruiken die specifiek ontworpen is voor het aanbrengen van parketlijm. Wanneer je parketlijm aanbrengt op een zeer absorberende ondergrond, kun je ervoor kiezen om een eerst een primer aan te brengen. Dit voorkomt dat je parketlijm zelf veel opgezogen wordt en zorgt er tegelijkertijd voor dat de parketlijm gelijkmatig kan worden aangebracht.

Primer voor je parketlijm

Er zijn verschillende soorten primer voor parketlijm. Voor een universele primer kies je voor de Primer Surface 1500 van Rectavit. De Primer Deep P1600 is bedoeld voor sterk zuigende ondergronden. Beide varianten kun je het beste aanbrengen met een borstel, vachtrol of een schuimrol. De Primer PUP 1000 is specifiek ontwikkeld als voorstrijk voor de Rectavit 245 en 247. Deze primer breng je aan met een spatel, rol of borstel. Je kunt binnen vloeren uitvlakken of nivelleren met de Rectavit 600 Egaline. Deze parketlijm is geschikt voor gebruik met vloerverwarming en heeft een universele toepassing.

Universele parketlijmen

Rectavit heeft een aantal universele parketlijmen. Dit zijn de 248 Cordon, de 248 Multilayer, de 249 Express, de 255 FiberTech en de 263 PVC – VINYL – LVT. De laatste is geschikt voor allerlei soorten ondergronden, waaronder tapijt, vilt, rubber, PVC, linoleum en vinyl. Je kunt deze parketlijm ook gebruiken in vochtige ruimtes, zoals keukens en badkamers. De andere universele parketlijmen zijn zeer geschikt voor houten en bamboe ondergronden. De 249 Express parketlijm is bedoeld voor klussen waarbij haast geboden is, omdat er een extra snelle doorharding is.

https://www.lijmshop.be