Agritime
Image default
Woning en Tuin

Je huis isoleren met solar zonwering

Er zijn vele mogelijkheden om je huis extra te isoleren en te beschermen tegen warmte en kou. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, HR glas en tochtstrips. Via de ramen en deuren van je huis kan veel warmte je huis verlaten en binnendringen. Je kunt je ramen extra isoleren met verschillende zonwering oplossingen.

Rolluiken

Verano rolluiken hebben een aantal voordelen. Ze zijn volledig verduisterend, weren geluid en bieden extra isolatie aan je ramen en deuren. 

Als je graag in het donker slaapt, zijn rolluiken een echte aanrader. Als je bijvoorbeeld in ploegendiensten werkt, kun je ook overdag als het licht is je slaapkamer volledig verduisteren. Ze zijn dan ook erg geschikt voor de baby- en kinderkamer.

Als je in een druk gebied woont waar veel geluid is op straat, dan houden rolluiken net dat extra stukje geluid tegen, waardoor je er minder hinder van ondervindt. 

In de zomer houden de rolluiken de warmte buiten, waardoor het vele graden kan schelen in je ruimte. In de winter bieden ze extra bescherming tegen de kou en houden ze de warmte binnen en de kou buiten.

Screens

Screens zijn een hele mooie oplossing om warmte en zonlicht te weren. Door zonwering aan de buitenkant van je raam te plaatsen, wordt de warmte opgevangen en tegengehouden door het doek, waardoor direct zonlicht niet je raam raakt en dus niet kan opwarmen. Screens houden warmte buiten en gaan schitteringen van de zon tegen. Ook in de winter bieden ze extra isolatie aan je ramen, terwijl je wel nog heel goed naar buiten kunt kijken door de screens.

Solar rolluiken en screens

Om je zonwering met afstandsbediening of app aan te kunnen sturen, moet het zijn voorzien van een slimme motor die kan communiceren met je app of handzender. Met de solar zonwering oplossingen van VeranoⓇ, heb je geen stroomaansluiting nodig om je rolluik of screens op afstand te kunnen bedienen.

Bij de solar zonwering wordt de motor voorzien van stroom door het zonnepaneeltje dat is bevestigd aan de bovenkap van het screen of rolluik. Als dit paneeltje een paar uur in de zon hangt, geeft het voldoende stroom voor maanden gebruik van de zonwering. Zo kun je overal waar je bent met je telefoon je zonwering aansturen. Wordt het bijvoorbeeld ineens erg heet terwijl je op je werk zit? Dan sluit je eenvoudig je screen of rolluik. Ook kun je tijdprogramma’s instellen voor door de week of in het weekend of tijdens afwezigheid vanwege bijvoorbeeld een vakantie.

Rolluiken en screens zelf ophangen

Je kunt veel geld besparen door je rolluiken en screens zelf te monteren. Als je een beetje handig bent, kun je de solar rolluiken en screens bevestigen aan je gevel. De handleidingen geven stap voor stap aan hoe het in zijn werk gaat. Omdat de rolluiken en screens met solar motor niet hoeven te worden aangesloten op het lichtnet, is het niet nodig om naar binnen te boren voor een stroomaansluiting. Dat is een van de vele voordelen van de solar zonwering.

Online bestellen van zonwering

Je zonwering online bestellen gaat heel eenvoudig via de website van Marasol. Marasol is een klein familiebedrijf, gevestigd in Eindhoven. Bij Marasol kun je terecht voor gratis online advies over zonwering en raamdecoratie. Ook kun je gratis kleurstalen aanvragen en al je raambekleding en zonwering via een eenvoudig bestelproces online bestellen.

https://marasol.nl/screens/