Agritime
Image default
Internet marketing

Instagram Marketing

marketing book

Sinds de lancering in 2010 heeft het platform de wereld stormenderhand veroverd. Het lijkt erop dat iedereen en iedereen op Instagram zit. Heb je jezelf ooit betrapt toen je dacht: “Ik kijk graag naar foto’s in de feed, maar ik weet niet of mijn merk geschikt is voor promotie op Instagram?”

Als je antwoord ja is, bekijk dan de onderstaande statistieken:

Instagram heeft meer dan 800 miljoen maandelijkse actieve gebruikers (momenteel 1 miljard – nota van de vertaler)

60% van de volwassenen die internet gebruiken, gaat naar Instagram.

80% van het publiek van de app bevindt zich buiten de VS.

Er zijn 25 miljoen zakelijke profielen geregistreerd op Instagram.

50% van de Instagram-gebruikers volgt minstens één bedrijfsprofiel en 60% zegt via het platform kennis te hebben gemaakt met een product of dienst.

Meer dan 60% van de volwassenen die internet gebruiken, gaan naar Instagram 25 miljoen bedrijfsprofielen zijn geregistreerd op Instagram Meer dan 80% van het app-publiek bevindt zich buiten de VS

Het is duidelijk dat Instagram niet langer alleen een sociaal netwerk is voor persoonlijk gebruik. Het is een wereldwijd platform waarmee merken content een menselijk gezicht kunnen geven, getalenteerde mensen kunnen rekruteren, producten kunnen presenteren en het publiek kunnen inspireren.

Instagram-gebruikers zijn niet alleen actief, ze zijn ook echt betrokken. Deze app voor het delen van foto’s en video’s is snel uitgegroeid tot een van de meest populaire sociale mediaplatforms. Meer dan de helft van de actieve gebruikers van het platform bezoekt de site dagelijks, en 35% zegt deze meerdere keren per dag te bezoeken.

Instagram helpt je ook bij het opbouwen van merkbekendheid en het presenteren van producten. 70% van de Instagram-gebruikers heeft ooit op het platform naar een specifiek merk gezocht. Met Instagram kun je je merk en producten op een vriendelijke, onopvallende manier promoten zonder hard te verkopen.

We hopen dat je ervan overtuigd bent dat je op de Instagram-golf kunt springen … maar je weet misschien nog steeds niet waar je moet beginnen. We geven toe dat het platform in eerste instantie een beetje ontmoedigend lijkt, daarom hebben we deze gids gemaakt.

Lees verder….

instagram marketing

https://marketingbook.shop/