Agritime
Image default
Dienstverlening

Ga voor een nauwkeurig en beschrijvend bodemonderzoek

Wilt u graag een beschrijvend bodemonderzoek laten opmaken door een erkende firma? Dan bent u bij Santerra N.V. in Boortmeerbeek aan het juiste adres. Zij voeren met veel plezier onderzoek uit naar uw bodem en streven naar juiste en volledige analyses.

Verschillende processen vooraleer er een beschrijvend bodemonderzoek kan worden opgemaakt

Vooraleer zij een beschrijvend bodemonderzoek opmaken, moet er natuurlijk vooronderzoek gedaan worden. Tijdens dit onderzoek wordt er vastgesteld of de bodem eventueel verdacht is op het voorkomen van een bodemverontreiniging waar onvoldoende informatie over bekend is. We raadplegen historische informatie over deze bodem en gaan eventueel al eens op locatie om een kijkje te nemen. In deze fase doen we nog geen fysiek bodemonderzoek door middel van boringen. Daarna starten we een verkennend bodemonderzoek. Is de locatie van uw bodem verdacht? Dan ondernemen wij verdere stappen. Kunnen wij bijvoorbeeld de kwaliteit van de bodem of grondwater niet achterhalen? Dan grijpen wij in. Het kan natuurlijk ook zijn dat in uw bodem asbest te vinden is. Dan doen wij een verkennend bodemonderzoek naar asbest. In deze aard van onderzoek gaan we in de bodem door middel van boringen of graafgaten. Het is niet altijd noodzakelijk om nog nader onderzoek te doen, tenzij er natuurlijk asbest wordt gevonden in de bodem. Tijdens een beschrijvend bodemonderzoek maken we op in welke toestand uw bodem zich bevindt. Het is een eerste indicatie over de draagkracht van uw bodem. Is uw bodem in topconditie? Dan kan u beginnen bouwen.

Contacteer hen voor meer informatie

U neemt gemakkelijk contact op met deze firma. Wenst u graag meer informatie over een beschrijvend bodemonderzoek van uw grond? Dan helpen wij u met veel plezier verder. U kan Santerra N.V. telefonisch contacteren of hen uw vraag stellen door middel van een e-mail.

https://www.santerra.be/