Agritime
Image default
Hobby en vrije tijd

Een zeilboot huren met kinderen

Wie op vakantie of daguitstap is in Zeeland en graag een zeilboot wil huren, kan dit doen in Cadzand-Bad. Channel Sailing heeft al meer dan 25 jaar ervaring als verhuurbedrijf van boten en kan er dus voor zorgen dat jij gegarandeerd een fijne dag of week op het water beleeft. Je kan voor de Zuidkust van Nederland blijven en een poging doen om zeehonden te spotten, maar je kan ook verder varen richting Engeland of Frankrijk. En, het is een activiteit die zeer geschikt is om met kinderen te doen. We geven graag enkele tips mee.

Waar moet je op letten?

Zeilen met kinderen is dan wel prima te doen, je moet natuurlijk wel met een aantal zaken rekening houden. Zo is het verstandig om je vaargedrag en je tochten aan te passen, zodat je kinderen hier ook van kunnen genieten. Zelfs heel kleine kinderen kunnen perfect mee op een zeiltocht, maar zorg dan wel voor een kinderbedje dat je vast kan zetten en een kinderzitje om veilig in de kajuit te bevestigen. Ook is het verplicht voor kinderen om een zwemvest te dragen, dus het is belangrijk dat je op voorhand het gewicht en de maten van je kinderen doorgeeft aan het verhuurbedrijf, zodat zij de juiste zwemvesten kunnen voorzien. Je kan ook een net spannen om de reling om het volledig veilig te maken en ervoor te zorgen dat je kinderen zeker niet van boord vallen of springen als je even niet kijkt. Ongeacht de leeftijd van je kinderen, is het huren van zo’n zeilboot telkens een hele belevenis die ze niet snel zullen vergeten.

Huur een schipper

Je kan bij Channel Sailing een schipper inhuren die meekomt tijdens jouw boottocht. Deze zit gratis inbegrepen bij het huren van een zeilboot, en zelfs als je zelf een vaarbewijs hebt kan je er nog voor kiezen om toch een schipper mee te nemen voor de zekerheid. Surf snel naar de website van dit bedrijf en ontdek alle opties.