Agritime
Image default
Aanbiedingen

Een microgolfoven onderhouden doe je met deze tips

Een microgolfoven is een handig apparaat dat niet mag ontbreken in je keuken. Met een microgolfoven warm je maaltijden in een handomdraai op. Ideaal voor als je nog restjes van de dag ervoor over hebt en even geen zin in hebt om te koken. Een microgolfoven krijgt veel te verduren en het is daarom belangrijk om het apparaat goed te onderhouden. Wil je weten hoe je dit precies doet? In dit artikel vertellen we je er alles over. 

Microgolfoven lekker laten ruiken
In een microgolfoven worden veel verschillende maaltijden opgewarmd. Soms blijven de geuren van deze maaltijden lange tijd in het apparaat hangen. Dit is natuurlijk niet erg fris, maar gelukkig is er een handige manier om van deze nare geurtjes af te komen. Zet een bakje water met een scheut citroensap of azijn in de microgolfoven. Laat het apparaat zo’n vijf minuten op de hoogste stand draaien. Hiermee verdwijnen de geurtjes en komt het vuil makkelijker los. 

Een goede schoonmaakbeurt
Het opwarmen van een maaltijd in een microgolfoven gaat wel eens mis met klevende etensresten op het draaiplateau en aan de zijkanten van het apparaat als gevolg. Het beste is om de microgolfoven na elk gebruik goed schoon te maken. Neem het apparaat af met een vochtige doek of spons. Het draaiplateau kan je zo nu en dan even afwassen met afwasmiddel en water. Heb je te lang gewacht met schoonmaken en komt het vuil niet meer goed los? Ga dan in de weer met schoonmaakmiddel dat geschikt is voor microgolfovens. 

 

Microgolfoven repareren

Soms houdt een microgolfoven er plots mee op. Grote kans dat er dan een onderdeel kapot is gegaan. Gelukkig kan je een microgolfoven relatief makkelijk zelf repareren. Bestel de microgolfoven onderdelen op Fixpart.be. In deze webwinkel vind je onderdelen als glasplaten, knoppen, schakelaars en zekeringen voor je microgolfoven. De onderdelen worden snel geleverd, zodat je spoedig weer maaltijden kunt opwarmen. 

 

https://fixpart.be/nl