Agritime
Image default
Alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem

Draadloze alarmsystemen om bedrade?

 

Als je moet kiezen tussen een alarmsysteem dat bekabeld is of een draadloos alarmsysteem dan zou ik in de meeste gevallen opteren voor een draadloos alarmsysteem. Enkel in nieuwbouw woningen is het aan te raden om een bedraad alarmsysteem te kiezen. De reden hiervoor is heel eenvoudig. In nieuwbouw woningen is het nog heel makkelijk om een kabel te leggen in de muren.

Wanneer je een alarmsysteem wenst in een afgewerkte woning dan zou ik opteren voor een draadloos alarmsysteem. Deze systemen hebben het voordeel dat je ze makkelijk kan plaatsen zonder dat er moet gekapt en geboord worden. De draadloze alarmsystemen ano 2019 zijn ook veel betrouwbaarder dan de systemen van 10 jaar geleden. De huidige systemen hebben een veel beter bereik. Zelfs grote woningen kan men perfect beveiligen met een draadloos alarmsysteem.

Wie een goed alarmsysteem wenst heeft de volgende onderdelen nodig. Het belangrijkste onderdeel van alle alarmsystemen is de alarmcentrale of bij sommige merken noemt men dit ook de hub. Daarnaast heb je bedieningspanelen nodig eventueel aangevuld met afstandsbedieningen. Natuurlijk kunnen een binnensirene en buitensirene niet ontbreken. Finaal heb je natuurlijk ook nog de detectoren nodig. Deze detecteren wanneer er iemand je woning betreedt. Je hebt PIR detectoren of beter gezegd passief infrarood detectoren. Deze sensoren nemen menselijke warmte waar die zich in een ruimte verplaatst.

Daarnaast heb je ook nog kan je ook werken met magneetcontacten en magneet – trilcontacten. Magneetcontacten nemen waar wanneer een een deur of raam wordt geopend. Een trilcontact zal ook nog waarnemen wanneer er op een raam of deur trillingen plaatsvinden. Bijvoorbeeld door stoten met een hamer, bijtel of een ander voorwerp. Zo kan men een inbraak reeds waarnemen nog voor men de woning binnen is. Dit is een zeer goede zaak!

Zowel een draadloos als een bedraad alarmsysteem geeft nog een toegevoegde waarde aan je woning. Je woning wordt onmiddellijk meer waard wanneer je investeert in een alarmsysteem.

Een draadloos alarmsysteem is tegenwoordig ook niet meer zo duur als men denkt. Voor zowel een draadloos als bedraad alarmsysteem moet men voor een gemiddelde woning ongeveel 2000 euro rekenen. Dit is inclusief installatie, programmatie en uitleg van de werking van het systeem.

Vergeet natuurlijk niet dat een alarmsysteem ook jaarlijks moet onderhouden worden. Dit onderhoud kost gemiddeld 120 euro per jaar of een 12 euro per maand.

Als je jezelf terug veilig wil voelen, investeer dan in een alarmsysteem. Je kan investeren in verschillende merken van alarmsystemen. Je kan kiezen uit Jablotron, Ajax, Bosch enzv. Als je een goed bedraad alarmsysrteem wenst, dan zou ik opteren voor Jablotron en als je een volledig up – to – date draadloos alarmsysteem zoekt dat ook nog eens een prachtig design heeft en al heel wat prijzen heeft gewonnen in binnen – en buitenland, dan zou ik opteren voor Ajax systems.

Alle tegenstanders van alarmsystemen kan ik overtuigen door te zeggen dat iederen die het slachtoffer is geworden van een inbraak sowieso zal investeren in een alarmsysteem. Dus je kan beter voorkomen dan genezen en kiezen uit onze alarmsystemen van Jablotron of Ajax

https://www.stopdedief.be/alarmsysteem/